Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.29. csütörtök

agrarszektor.hu
Egyre nagyobb területen válhat szakadozottá a felhőtakaró, de a Dunántúl nyugati részén maradhatnak borult tájak is - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.09.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.09.29.) napon.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.09.29.) napon.

2022.09.29. csütörtök: Egyre nagyobb területen válhat szakadozottá a felhőtakaró, de a Dunántúl nyugati részén maradhatnak borult tájak is. Több napsütés az ország délkeleti felén lehet, azonban délután ott erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Késő estétől délnyugat felől ismét egyre nagyobb területen vastagszik, záródik a felhőzet. A kiterjedt csapadékzóna a déli órákban északkelet felé elhagyja az országot, majd délután nagyobb eséllyel az ország déli, délkeleti felén záporos, zivataros csapadékgócok alakulnak ki. Az Észak-Dunántúlon az északi, míg másutt a nyugati, délnyugati szél lesz élénk. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hazánk északnyugati felén 13, 17, délkeleti felén 18, 25 fok között várható.
Késő estére 9 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

A következő napon várható időjárás

2022.09.30 péntek: Napközben szakadozik a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Az északi megyékben maradhatnak erősen felhős területek. Hazánk északnyugati felén többfelé, másutt szórványosan valószínű eső, zápor, zivatar. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A csúcsérték északnyugaton 15, délkeleten 25 fok körül valószínű.

Friss híreink:

Sajt, tejföl, tej: már ennyibe kerülnek a magyarok kedvencei a boltokban

Mi, magyarok kétségtelenül odáig vagyunk a tejért és a tejtermékekért, gondoljunk csak sokak nagy kedvencére, a Túró Rudira. A túró, a tejföl, a joghurtok, na meg persze a finomabbnál finomabb sajtok szinte bármikor, bármilyen formában megállják a helyüket, örömmel falatozgatjuk őket. Azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy véget érnek ezek az idilli pillanatok, hiszen a boltokba betérve arcon csap minket a valóság: 2000 forint feletti tejföl, 4000 forint feletti trappista, 4-500 forintos tej, és még sorolhatnánk. De hogy mi ennek az oka, mikor lehet vége és pontosan milyen összegeket kell otthagyunk egy-egy kedvelt termékért, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Brutális drágulás jöhet januártól: ennyibe kerülhetnek az árstopos élelmiszerek

2022. február 1-je óta több alapvető élelmiszer rögzített hatósági áron kapható Magyarországon. Az élelmiszerárstopot, ezt a rendkívüli intézkedést eredetileg három hónapra vezette be a kormány, hasonlóan az üzemanyagárak maximalizásához. Azóta eltelt majdnem háromnegyed év, az intézkedést pedig újra és újra meghosszabbították, mind az üzemanyagok, mind az élelmiszerek tekintetében. Az elmúlt időszakban azonban egyre jelentősebb áremelkedés figyelhető meg az élelmiszerek terén, amelyet helyi és globális hatások is erősítenek. De meddig tarthat még az élelmiszerek drágulása? Milyen tényezők erősítik ezt, és mi várható a következő hetekben, hónapokban? Az Agrárszektor erről kérdezte Raskó György agrárközgazdászt.

Érik a műtrágya-krízis Európában: erre jobb, ha minden magyar gazda felkészül

Nem rendeződött az európai műtrágyagyártás helyzete az elmúlt hetekben: a magas földgáz- és energiaárak továbbra is súlyos döntések meghozatalára kényszerítik a gyártókat. Vannak, akik teljesen leállították a termelésüket, mások csak a gyártási kapacitást csökkentették, megint mások külföldi műtrágyákkal próbálnak kereskedni, hogy legalább a forgalmazást fenntartsák. Mindeközben nyitott kérdés, hogy lesz-e hiány az egyes műtrágyákból - mondta el az Agrárszektornak Balássy Ákos, az EuroChem Agro Hungary Kft. közép-kelet-európai vezetője. A szakember azt is hozzátette, hogy jelentős visszaesés figyelhető meg mind a kereslet, mind pedig a kínálat oldaláról, ami előbb-utóbb az árakban is megmutatkozhat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. december 5. 14:21