Kőkemény prés tizedelheti meg a hazai élelmiszergazdaságot

Kőkemény prés tizedelheti meg a hazai élelmiszergazdaságot

agrarszektor.hu
A pusztító nyári aszály és a kevésbé látványos, de legalább ilyen mélyen ható tényezők elemzésével foglalkozik az Alapvetés, a Portfolio agráriummal és élelmiszerekkel foglalkozó podcastjének első adása, amely a Magyar Bankholding támogatásával jelenik meg. A beszélgetésből kiderül: a hazai élelmiszertermelés komoly alkalmazkodási kényszerrel néz szembe, amelynek során nem minden szereplő tudja jól venni az akadályokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az idei évben látványosan pusztító aszály mellett egy sor olyan tényező jellemezte és egyre inkább alakítja az élelmiszer-termékpályát, amely a laikusok számára talán nem tűnnek kiemelkedőnek, ám a teljes szektor számára rendkívül kedvezőtlen koktélt jelentenek. A korábbiakhoz képest hihetetlen mértékben megdráguló termények és a kiugró árszinteket elért műtrágya, valamint energia mellett a növekvő kamatok miatt egyre dráguló beruházások alaposan erodálják az ágazatot, és már rövidtávon százmilliárdos nagyságrendben jelentenek többletforgóeszköz-igényt.

Az elkövetkező időszak ezért a kemény alkalmazkodásról fog szólni Hollósi Dávid, a TakarékBank és az MKB Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója szerint, amelyben biztosan lesznek olyan szereplők is, akik végül alulmaradnak.

Az ágazat egésze ugyanakkor - megfelelő hatékonysági előrelépés és koncentráció után megerősödve jöhet ki a mostani helyzetből.

Az adás már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?