Ömlik az import műtrágya Európába: ki nem találnád, honnan érkezik a java

Ömlik az import műtrágya Európába: ki nem találnád, honnan érkezik a java

MTI
Augusztusban kilenc éves csúcsra emelkedett az Európába irányuló amerikai műtrágyaexport. Az alacsonyabb energiaköltségek miatt a tengerentúli gyártók jelentős versenyelőnyre tettek szert.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az amerikai statisztikai hivatal kedden közzétett adatai szerint augusztusban az európai vevők 370 ezer tonna műtrágyát vásároltak amerikai gyártóktól, amely duplája az előző évinek. Az import megugrása annak is köszönhető, hogy az európai vevők magasabb árat kínáltak a műtrágyáért, ezzel kiszorították az amerikai és ázsiai vásárlókat a piacról.

A jelentés szerint Európában az ukrajnai háború következtében megugró gázárak miatt megnövekedtek a gyártók költségei, sok termelő felfüggesztette működését. Az adatokból nem derült ki, hogy az Egyesült Államok - a világ harmadik legnagyobb exportőre - készletekből, vagy a termelési kapacitások emeléséből fedezte a megugró európai szükségleteket.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?