Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.28. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.28. péntek

agrarszektor.hu
A köd, ritkul, fokozatosan feloszlik, a rétegfelhőzet kiterjedése csökken, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de az Északi-középhegység, valamint az Alföld nagyobb részén tartósan borult, párás marad az idő - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.10.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.10.28.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.10.28.) napon.

2022.10.28. péntek: A köd, ritkul, fokozatosan feloszlik, a rétegfelhőzet kiterjedése csökken, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de az Északi-középhegység, valamint az Alföld nagyobb részén tartósan borult, párás marad az idő. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb jelentéktelen szitálás fordulhat elő. A változó irányú szél az ország nagy részén gyenge marad, ugyanakkor a Dunántúl északi felén a délire forduló szelet időnként élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a derült tájakon 20 fok közelében, míg a tartósan borult területeken 15 fok alatt marad.
Késő este 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a magasban zajló melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatók az arra érzékenyeknél. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2022.10.29 szombat: Napközben a köd, illetve rétegfelhőzet ritkul, zsugorodik, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás helyek is lesznek, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos részeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Érik a gyümölcs-katasztrófa Magyarországon? Döbbenetes hírek érkeztek

Egy év alatt összesen 30-50 százalékkal drágultak meg a kertészeti szektorban a termelési költségek Magyarországon, mostanra csak a gáz-és villamosenergia ára 10-15 százalékkal emelkedett meg az ágazatban - tájékoztatta az Agrárszektort a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az energiaárak emelkedése a leginkább a gombatermesztőket, illetve a hajtató kertészeteket érinti, a kisebb likviditással rendelkező gazdaságok közül többen akár fel is adhatják majd jelenlegi tevékenységüket. Sokkal rosszabb a helyzet a hazai gyümölcstermesztésben, ahol a szélsőséges időjárás és a munkaerőhiány miatt hosszú ideje csökken a területek nagysága itthon, és valószínűsíthető, hogy a következő 2-3 évben a gyümölcstermelők több tíz százaléka fog felhagyni a gazdálkodással - tudatta lapunkkal a szervezet.

Hogyan juthatunk ma olcsó agrárhitelekhez? - Kiderül az Agrárszektor Konferencián

Gyökeresen megváltoztak az agrárgazdaságot érintő hitelfeltételek és hitelhez jutási lehetőségek a rendkívüli gazdasági és piaci helyzet miatt. A Portfolio Csoport november 30.-december elsejei Agrárszektor Konferenciáján kiderül, milyen hitelforrásokra számíthatnak tevékenységeik finanszírozásához és fejlesztéseikhez a piaci szereplők, illetve ezekhez milyen támogatott konstrukciókat vehetnek igénybe.

Kiderült a csúf igazság: ezért drágulnak ennyire a tejtermékek Magyarországon

2022 szeptemberében az előző év azonos időszakához képest jelentősen, 70 százalékot is meghaladó mértékben emelkedett a trappista sajt, valamint a 2,8 százalékos zsírtartalmú friss zacskós tartós tej és a tehéntúró értékesítési ára, de ugyanígy a tejfölről, a gyümölcsös és a natúr joghurtokról, és voltaképp valamennyi tejtermékről elmondható, hogy jóval többet kell érte fizetni a boltokban, mint egy évvel korábban. Az azonban biztosra vehető, hogy ez a folyamat a jövőben is folytatódni fog, mivel a tejtermelők és feldolgozók szinte minden költsége megnövekedett - mondta el az Agrárszektornak Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója. A szakember elmondta, hogy a tejtermékek drágulása nemcsak Magyarországra jellemző, valamint beszélt arról is, mi várható akkor, ha a tejtermékek ára eléri azt a bizonyos lélektani határt a magyar fogyasztóknál.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?