Gondok vannak ezzel a német zöldséggel: már a termelők is tehetetlenek

Gondok vannak ezzel a német zöldséggel: már a termelők is tehetetlenek

agrarszektor.hu
Az AMI október 1-i felmérése szerint a németországi vöröshagymakészletek csaknem 20%-kal voltak alacsonyabbak, mint 2021-ben. Az idei európai termés mennyisége meg sem közelíti a tavalyit, ennek legfőbb oka az aszály. Az árak igen stabilak: a német piacon a válogatott közepes méretű vöröshagyma ára 36,00-39,00 euró/100 kg körül mozog nagy zsákokban (EXW). A válogatott lilahagymát többnyire nagy zsákokban, 50,00 euró/100 kg körüli áron forgalmazzák.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A póréhagyma az elmúlt hetekben nagyon lassan hagyta el a piacot. A közelmúltbeli gyenge értékesítés egyik magyarázata az őszi szünet lehet. A minőségi továbbra is elég változatos képet mutat, és a kiskereskedelmi árak még mindig jóval az előző évi szint felett vannak. A német nagykereskedelmi piacokon az árak most némileg csökkennek, így a kereslet valamelyest élénkül. Az utóbbi időben az élelmiszer-kiskereskedelemben számos reklámkampány eredményeként nagy mennyiségű árut kötöttek le - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 20. 13:28