Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.17. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.17. csütörtök

agrarszektor.hu
Napközben az északkeleti megyék kivételével vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőzet, a nyugati és a déli megyékben van esély pár órás napsütésre, de főként az északkeleti, keleti megyékben továbbra is borult időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.11.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.11.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.11.17.) napon.

2022.11.17. csütörtök: Napközben az északkeleti megyék kivételével vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőzet, a nyugati és a déli megyékben van esély pár órás napsütésre, de főként az északkeleti, keleti megyékben továbbra is borult időre számíthatunk. Napközben számottevő csapadék nem lesz, azonban a déli órákig az északkeleti, este pedig az északnyugati megyékben fordulhat elő kisebb eső, zápor. A nyugati szél csupán helyenként élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. Késő estére 4, 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2022.11.18 péntek: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estefele szakadozhat fel nyugaton a felhőzet. Nyugat, délnyugat felől egyre többfelé elered az eső, este, késő este az északkeleti határnál az eső mellett már havas esőre, havazásra is van esély. A délkeleti, majd az északnyugatira forduló szél időnként megélénkül, utóbbi estétől meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, Borsodban lesz a hidegebb.

Friss híreink:

Kegyetlenül megdrágult ez az élelmiszer itthon: mégsem elégedettek a termelők

Mint minden élelmiszernek, a méznek is jelentősen megnőtt az ára az utóbbi időszakban. A boltokban méregdrágán, 5-6-7 ezer forintokért árulják a mézet, de a piacokon is 2-3-5 ezer forintba kerül az egyes mézfajták kilója. Az akácméztermés idén meglehetősen jól sikerült, a többi mézelő növénynél azonban rendkívül sokat számított, hogy az ország mely tájegységét néztük. Mert míg a Dunántúlon az utóbbi évek legjobb méztermése született, az ország keleti felében az aszály alaposan keresztülhúzta a méhészek számításait. Az elszálló előállítási költségek mellett az alacsony átvételi árak és a lényegében nem létező felvásárlás is borzolja a magyar méhészek kedélyeit.

Ömlik a dél-amerikai etanol Európába: nem lehet megfékezni a bejutását

Rendkívüli helyzet állt elő idén Magyarországon, nincs ugyanis elegendő kukoricatermés hazánkban, a hiányzó mennyiséget pedig nagyrészt Ukrajnából kell beszereznünk - mondta az Agrárszektornak Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója. Hozzátette, akár 2,5 millió tonna szemes termény, döntően kukorica is bejöhet az országba Ukrajnából 2023 szeptemberéig. A szakemberrel többek között arról is beszélgettünk, az állattenyésztőket és a takarmányipart hogyan érinti a mostani kukoricahiány, de szóba került az is, milyen hatással van a jelenlegi krízis az etanol-, illetve bioetanol-piacra.

Erős kihívója akadt a kukoricának: ez a növény lehet a magyar földek új sztárja?

Bár sokan nem tudják még, hogy a szemes cirok a világ egyik legnagyobb mennyiségben termesztett gabonanövénye, emellett egyre többen tekintenek rá, mint a kukorica alternatívájára is. Magyarországon az elmúlt években ismét elkezdett fellendülni a ciroktermesztés, amelyet az egyre szárazabb és aszályosabb évek is indokolttá tesznek. De milyen lehetőségek vannak a cirokban? Mire kell odafigyelni a termesztése során, és mi az, ami vonzóvá teheti a gazdák számára? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a szakembert.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?