Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.30. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.11.30. szerda

agrarszektor.hu
Általában borult idő várható, az északkeleti, keleti megyékben lehet vékonyabb a felhőzet, ott több-kevesebb szűrt napsütés is valószínű - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.11.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.11.30.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.11.30.) napon.

2022.11.30. szerda: Általában borult idő várható, az északkeleti, keleti megyékben lehet vékonyabb a felhőzet, ott több-kevesebb szűrt napsütés is valószínű. Az északkeleti megyéket leszámítva több helyen fordulhat elő gyenge eső, az Alpokalján havas eső, a magasabb hegyekben (főleg a Soproni- és a Kőszegi-hegységben) gyenge havazás is lehet. Az északkeleti, északi szél csak néhol élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.
Késő estére -3 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a magasban zajló melegedés miatt melegfronti hatásokat tapasztalhatnak az arra érzékenyek. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2022.12.01 csütörtök: A délnyugati megyékben általában borult, párás idő valószínű, máshol viszont a közepesen vagy erősen felhős ég mellett rövidebb-hosszabb napos időszakok is lehetnek, majd a déli óráktól dél felől mindenütt beborul az ég. Főként délnyugaton helyenként előfordulhat szitálás, estétől a déli megyékben pedig gyenge eső valószínű. Néhol megélénkül az északi, északkeleti szél. Délutánra 3 és 7 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Most már biztos: nagyot bukhatnak azok a gazdák, akik ezt nem lépik meg

Mostanra már mindenkinek világossá válhatott, hogy a szélsőséges időjárási körülmények nem fognak kegyelmezni senkit a jövőben sem. Az agrárium szereplőinek is fel kell készülniük, különösképpen a pusztító szárazságra és a hirtelen lezúduló csapadékokra, így hát egyértelművé vált, hogy az öntözésfejlesztés megkerülhetetlen lett. A lehetőségek adottak, hiszen két nyitott pályázat is van a gazdák számára, ennek ellenére még mindig kevesen merik belevágni a fejszéjüket. De mi lehet akkor a gond? Erre és sok más kérdésre Szigeti Tamás, a Kalocsa Térségi Öntözési Közösség vezetője adta meg a választ.

Harsányi Zsolt: válság ide vagy oda, az emberek napi háromszor enni akarnak

Harsányi Zsoltról, az Axiál Kft. alapító-társtulajdonosáról, illetve az ő karrierútjáról szól a Pénzcentrum Első Yard című podcast sorozat legújabb epizódja. Az egyik leggazdagabb magyar, aki a hazai agrárium egyik fontos figurája más érdekeltségei mellett, gyakorlatilag a rendszerváltás óta foglalkozik mezőgazdasági gépek kereskedelmével, így pályáján keresztül jól bemutatható a magyar agrárium elmúlt 30 éves története is. A műsorban szó volt még többek között a klímaváltozás agráriumra gyakorolt hatásáról, valamint az energiaársokkról is.

Itt az új szuperélelmiszer: megőrülnek érte Európában, a magyaroknak mégsem kell

A rozs az emberiség által nemesített első gabonafélék közé tartozik, amely minden valószínűség szerint Kis-Ázsiából származik, és körülbelül 2500 évvel ezelőtt hozhatták létre a hegyi rozsból. A búza és az árpa közeli rokona, felhasználási köreit tekintve mind emberi fogyasztásra, mind állati takarmányozásra alkalmas. Magyarországon főleg ez utóbbi felhasználása jellemző, de az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy nemcsak a rozs termesztésében, de az emberi élelmezésben történő hasznosítása is komoly lökést kaphat. De mit kell tudni erről a növényről? Mire kell odafigyelni a termesztésekor, és milyen lehetőségek vannak benne? Az Agrárszektor erről kérdezte a szakembert.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?