Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.01. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.01. csütörtök

agrarszektor.hu
Az ország délnyugati felén erősen felhős idő várható, ott kora délelőttig még gyenge eső előfordulhat, másutt változóan felhős, napos idő várható, főleg fátyolfelhők szűrik a napsütést, majd délutántól felhősödés kezdődik - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.12.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.12.01.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.12.01.) napon.

2022.12.01. csütörtök: Az ország délnyugati felén erősen felhős idő várható, ott kora délelőttig még gyenge eső előfordulhat, másutt változóan felhős, napos idő várható, főleg fátyolfelhők szűrik a napsütést, majd délutántól felhősödés kezdődik. Az északkeleti, északi szél csak néhol élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.
Késő este -2 és +4 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, esetleges panaszok esetén érdemes a kezelőorvossal konzultálni.

A következő napon várható időjárás

2022.12.02 péntek: Nagyrészt borult időre számíthatunk. Délnyugat felől gyenge csapadékzóna érkezik, amelyből elsősorban az ország délnyugati felében több helyen van esély kisebb esőre, nyugaton havas esőre, kevés hóra is. A szél mérsékelt marad. A maximum 1 és 5 fok között valószínű.

Friss híreink:

Új világ jön: ez most óriási áttörést hozhat a magyar agráriumban

Olyan nagy horderejű változások zajlanak ma a világban, amelyek visszafordíthatatlanul meghatározhatják a jövő agrárgazdaságát Európában, így Magyarországon is. Az agráriumot érintő fejlesztési, befektetési döntések szempontjából is fontos, milyen perspektívái lehetnek hosszabb távon a hazai mezőgazdaságnak és élelmiszeriparnak. A Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián a szakértők bemutatták, hol lehet a helye Európa térképén a magyar agrárgazdaságnak, mely ágazatokban és iparágakban rejlenek valódi lehetőségek, illetve hogy melyek azok a tevékenységek, amelyeket a jövőben a legnagyobb figyelemre és jövedelmezőségre számíthatnak.

Ők lettek 2022-ben a magyar agrárium legjobbjai - Fotókon a győztesek

Idén is díjazta a Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2022 Konferencián ebben az évben is kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. Emellett idén először a Zsűri különdíja is átadásra került. 

Súlyos gondokkal küzd a magyar baromfiágazat: megvan, mi lehet rá a megoldás

Viszontagságos időszakot élnek át a hazai állattenyésztők, hiszen takarmány- és energiaköltségeik drasztikusan emelkednek, emellett az aszály miatt idén rengeteg legelő is kiszáradt. Az állatbetegségek pedig továbbra is komoly nehézséget okoznak a számukra. De mit tehetnek az állattartók annak érdekében, hogy átvészeljék a kritikus időszakot? A Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián megtartott kerekasztal-beszélgetés során  számos témát érintettek a szakemberek, a fenti kérdésre pedig egyértelmű választ adtak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31