Valami nem stimmel az osztrákoknál: mi történik az idei hagymaterméssel?

Valami nem stimmel az osztrákoknál: mi történik az idei hagymaterméssel?

agrarszektor.hu
Továbbra is kiegyensúlyozott az osztrák hagymapiac továbbra is kiegyensúlyozott. A jelentések szerint még nem érződik az ünnepek hatása, az árak sem változtak.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az osztrák hagymapiac továbbra is megszokottan stabil oldalát mutatja, a kereslet és a kínálat kiegyensúlyozott - írta meg a FruitVeB. Az előző évek tapasztalatai alapján az ünnepek közeledtével nem csak a hagyma, hanem a belföldi élelmiszer-kiskereskedelem minden szegmensében élénkülés szokott bekövetkezni, de ez egyelőre még várat magára. Ennek folyományaként a termelői árakban sem történt változás, a hét elején 30-35 euró/100 kg-ot fizettek a tisztított és ládába válogatott hagymáért, mérettől és minőségtől függően. Ez az ár csaknem kétszeresen haladja meg a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 16-19 eurós szintet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 23. 06:02