Valami nem stimmel az osztrákoknál: mi történik az idei hagymaterméssel?

agrarszektor.hu
Továbbra is kiegyensúlyozott az osztrák hagymapiac továbbra is kiegyensúlyozott. A jelentések szerint még nem érződik az ünnepek hatása, az árak sem változtak.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az osztrák hagymapiac továbbra is megszokottan stabil oldalát mutatja, a kereslet és a kínálat kiegyensúlyozott - írta meg a FruitVeB. Az előző évek tapasztalatai alapján az ünnepek közeledtével nem csak a hagyma, hanem a belföldi élelmiszer-kiskereskedelem minden szegmensében élénkülés szokott bekövetkezni, de ez egyelőre még várat magára. Ennek folyományaként a termelői árakban sem történt változás, a hét elején 30-35 euró/100 kg-ot fizettek a tisztított és ládába válogatott hagymáért, mérettől és minőségtől függően. Ez az ár csaknem kétszeresen haladja meg a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 16-19 eurós szintet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?