2023. február 3. péntek Balázs

Meglepő hírek érkeztek az osztrák hagymatermésről: erre kevesen számítottak

agrarszektor.hu
A tavalyi árszint kétszeresén stabilizálódott a hagyma ára Ausztriában. A piac egyelőre csendesnek és nyugodtnak tekinthető, az osztrák kereslet megfelelően kielégíti a kínálat.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Ausztriában a héten a szokásos mederben folytak a hagymapiaci értékesítések, a múlt heti viszonyokhoz képest fontosabb változás nem történt. A piac szezonálisan csendesnek, nyugodtnak számít, a belföldi keresletet megfelelően kielégítő kínálattal - írta meg a FruitVeB. A keresletet a téli hidegek érkezése élénkítheti majd fel a következő hetekben. Az exportpiacokon élénk a kereskedelem. A termelői árak nem változtak, a hét elején 30-35 euró/100 kg-ot fizettek a tisztított és ládába válogatott hagymáért, mérettől és minőségtől függően. Ez az ár csaknem kétszeresen haladja meg a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 16-19 eurós szintet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?