Meglepő hírek érkeztek az osztrák hagymatermésről: erre kevesen számítottak

Meglepő hírek érkeztek az osztrák hagymatermésről: erre kevesen számítottak

agrarszektor.hu
A tavalyi árszint kétszeresén stabilizálódott a hagyma ára Ausztriában. A piac egyelőre csendesnek és nyugodtnak tekinthető, az osztrák kereslet megfelelően kielégíti a kínálat.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Ausztriában a héten a szokásos mederben folytak a hagymapiaci értékesítések, a múlt heti viszonyokhoz képest fontosabb változás nem történt. A piac szezonálisan csendesnek, nyugodtnak számít, a belföldi keresletet megfelelően kielégítő kínálattal - írta meg a FruitVeB. A keresletet a téli hidegek érkezése élénkítheti majd fel a következő hetekben. Az exportpiacokon élénk a kereskedelem. A termelői árak nem változtak, a hét elején 30-35 euró/100 kg-ot fizettek a tisztított és ládába válogatott hagymáért, mérettől és minőségtől függően. Ez az ár csaknem kétszeresen haladja meg a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 16-19 eurós szintet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 23. 06:02