Az osztrákok nem viccelnek: nagyon felpörgött a hagymabiznisz az országban

agrarszektor.hu
A november 14-22. közötti időszakban (46. héten) is kiegyensúlyozott maradt a helyzet az osztrák hagymapiacon: kielégítő kínálat találkozott aktív értékesítési piaccal.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A belföldi kereslet az élelmiszer-kiskereskedelemben szezonálisan jó szinten maradt, a kisebb európai készletek miatt pedig az osztrák hagymát exportra is keresték. Az árak nem változtak az előző héthez képest: a hét elején 30-35 euró/100 kg-ot fizettek a tisztított és ládába válogatott hagymáért, mérettől és minőségtől függően. Ez az ár csaknem kétszeresen haladja meg a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 16-19 eurós szintet - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?