Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.22. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.22. csütörtök

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős vagy borult, párás idő várható, a Dunántúlon szakadozhat fel kevés helyen a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.12.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.12.22.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.12.22.) napon.

2022.12.22. csütörtök: Általában erősen felhős vagy borult, párás idő várható, a Dunántúlon szakadozhat fel kevés helyen a felhőzet. Elszórtan várható szitálás, ónos szitálás, gyenge eső, reggel átmenetileg néhol ónos eső is. A légmozgás többnyire mérsékelt marad.

A hőmérséklet csúcsértéke általában 0 és +6 fok között valószínű, de a Dunántúlon néhol akár több fokkal enyhébb lehet az idő. Késő este -1, +5 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet szervezetünkre nem gyakorol különösebb hatást, fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2022.12.23 péntek: Közepesen vagy erősen felhős idő valószínű főként délen hosszabb napos időszakokkal, északkeleten azonban tartósan borult, párás lehet az idő. Napközben csak az északi határ mentén lehet elvétve gyenge eső, majd estétől északnyugat felől egyre többfelé elered az eső. A déli, délnyugati szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul.

Friss híreink:

Te is észrevetted, hogy eltűntek a verebek az országból? Kiderült, mi áll a háttérben

Brutálisan lecsökkent a madarak száma Magyarországon, az Európai Unió területén és világszerte is. Az idén nyilvánosságra hozott adatok alapján az elmúlt 70 évben mintegy 60%-kal csökkentek az agrárterületek madárpopulációi Nyugat-Európában, hazánkban pedig összesen 30%-kal lett kevesebb az agrártáj madárállománya az elmúlt 15 évben. A felmérések szerint csak az Európai Unió területén 600 millió fészkelő madárral lett kevesebb az elmúlt években. A legnagyobb csökkenés a háziverebek számában történt, de a sárga billegetők, a seregélyek és a mezei pacsirták is több tízmilliós állománycsökkenést szenvedtek el. Vannak azonban jó hírek is, egyes madárfajok állományai lassú, de biztos növekedést mutatnak, hála a komplex védelmi programoknak.

Hatalmas gazdaság működik Bács-Kiskun megyében: így termesztik a növényeket

A Bács-Kiskun megyei Sükösd térségében működik a 2100 hektáron gazdálkodó Agro-Sükösd Kft., ahol 1100 hektáron őszi kalászosokat, 1000 hektáron pedig kukoricát és napraforgót termesztenek. A 2022-es év szélsőséges időjárása a gazdaság növényeit is megviselte, kukoricából és árpából is alacsonyabb lett a hozam az előző évek termésátlagához képest. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év növénytermelője Rozsi József, az Agro-Sükösd Kft. ügyvezetője lett.

Egyre többen vásárolnak ilyen élelmiszereket Magyarországon: tudhatnak valamit?

Azt már sok helyen olvashattuk, hogy a rovarfehérjékben van a jövő, a média is egyre jobban felkapja a témát. Azonban sokszor kompromitáló címeket láthatunk, mely nem feltétlenül vet jó fényt erre a szektorra. Kérdés, hogy mindennek ellenére eljöhet-e az az idő, mikor az európai/magyar társadalom nagyobb része ténylegesen be tudja fogadni a rovarfehérjéket? Az általunk megkérdezett élelmiszer-kutatómérnök, Pintér Richárd szerint önmagában előnyös, hogy egyre többekhez eljut a téma és annak miértje. Hogy miért? Az az alábbi cikkünkből kiderül.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 3. 16:01