Brutális meleggel érkezik az új év Magyarországra: térképen mutatjuk, mi várható

Brutális meleggel érkezik az új év Magyarországra: térképen mutatjuk, mi várható

agrarszektor.hu
Jelentős pozitív hőmérsékleti anomália alakul ki Európa nagyobb részén. Az előrejelzések szerint a kontinens szinte a kontinens minden táján az átlagosnál enyhébb idővel fog indulni az új év.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nemsokára itt az új év, az időjárás azonban nem az igazi télre hajaz. Olyannyira nem, hogy Európa legnagyobb részén jelentős pozitív hőmérsékleti anomáliával indul 2023. Ez azt jelenti, hogy az átlagos hőmérsékleti értékekhez képest 2 méteres magasságban a kontinens legnagyobb részén melegebb idővel indul a következő év - írta meg az Időkép.hu.

De mennyivel lesz melegebb?

Nagyon nagy lesz az elérés az átlaghoz képest, szinte mindenhol jelentősen enyhébb idővel indul az új év. A kontinens nagy részén nem lesz ritka a 12-16 Celsius-fokos pozitív hőmérsékleti anomália sem január 1-én napközben, ami a 2 méteren mért hőmérsékletet illeti, de máshol is 8-12 Celsius-fokkal lesz melegebb a sokéves átlaghoz képest. Az átlaghoz képesti eltérés Magyarországon is 12-16 Celsius-fok között fog alakulni. Az ilyen mértékű hőmérsékleti anomália nemcsak a kontinens középső, nyugati és déli tájain lesz jellemző, hanem a keleti, az északkeleti és az északi régiókban is. Átlag alatti értékekkel igazából csak Izland térségében, valamint helyenként Nagy-Britannia északnyugati, illetve Skandinávia nyugati tájain lehet majd találkozni.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

A fenti térképen a január 1-én napközben várható hőmérsékleti anomália látható 2 méteres magasságban. Tehát a térképről az olvasható le, hogy hol hány fokkal várható melegebb idő a sokéves átlaghoz képest.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02