Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.01. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.01. vasárnap

agrarszektor.hu
Elsősorban az északkeleti, északi tájakon maradhat borult, párás, egyes részeken tartósabban ködös az idő, de napközben kissé délebbre is megnövekedhet a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.01.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.01.01.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.01.01.) napon.

2023.01.01. vasárnap: Elsősorban az északkeleti, északi tájakon maradhat borult, párás, egyes részeken tartósabban ködös az idő, de napközben kissé délebbre is megnövekedhet a felhőzet. Másutt fátyolfelhős, napos idő valószínű. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb a borult részeken fordulhat elő szitálás, esetleg gyenge eső. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkül meg, ott a déli részeken olykor erős lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul. A tartósan borult tájakon 5 és 10, míg a kevésbé felhős részeken 11 és 16 fok közötti értékek valószínűek, azonban délnyugaton akár néhány fokkal melegebb is lehet. Késő estére 2 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár időjárási front nincs felettünk, előoldali áramlással az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb levegő érkezik, ezért az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.01.02 hétfő: Hazánk északi, északkeleti harmadán nagyrészt erősen felhős, borult, párás, ködös, másutt fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, délelőtt megszűnő ködfoltokkal. A borult, párás részeken szitálhat. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de a borult tájakon csak 5, 9 fok valószínű.

Friss híreink:

Ez durva: nem is gondolnád, milyen egyszerűen lehet most bárkiből borász

Manapság a számítógépes játékok már nemcsak különféle fantáziavilágokba kalauzolhatják el az embert, hogy ott elvesszen néhány órára és elfelejtse a külvilág gondjait. Reneszánszukat élik ugyanis a valódi életből merítő, és a létező foglalkozások kipróbálását lehetővé tevő játékok, amelyekben megtapasztalhatjuk, milyen lehet valós időben repülni egy kisrepülőgéppel, végigvezethetünk Európa útjain egy kamionnal, vagy igazgathatunk egy modern gazdaságot. Bár a külső megjelenése alapján nem számítanánk rá, de ezen játékok sorát erősíti a Hundred Days is, ahol egy lepusztult kis borászatot kell felvirágoztatni Olaszország Piedmont régiójában.

Megőrülnek külföldön ezért a magyar húsért: itthon alig veszik, pedig van bőven

Elképesztően eseménydús volt a 2022-es év a magyar agráriumban, kezdve az orosz-ukrán háború kirobbanásával, a történelmi aszályon át, egészen a brutális drágulásokig, - gabona, energia, inputanyag - számtalan nehézséggel kellett, és kell még most is megküzdenie a szektornak. Az Agrárszektor idén is minden fontos, érdekes és aktuális témát megírt, ami az ágazat szereplői, valamint mindenki más számára is hasznos lehet. Rengeteg cikkünk született többek között az idén pusztító szárazságról, az elszállt gabonaárakról, a szomszédban tomboló háborúról, a sokkoló élelmiszerdrágulásról itthon, a hazai zöldség- és gyümölcságazat helyzetéről, a magyarországi állattenyésztés és növénytermesztés legfrissebb történéseiről, de rendszeresen hoztunk tippeket, ötleteket kerttulajdonosoknak is. Összegyűjtöttük, melyek votlak a legolvasottabb cikkek 2022-ben az Agrárszektoron, avagy milyen témák hozták leginkább lázba az olvasókat idén.

Most lehull a lepel: kiderült az igazság az árstopos élelmiszerekről

Magyarországon a 2022-as év szava, talán nem meglepő, de az ársapka lett. Ez a kifejezés először tavaly ősszel az üzemanyagok, majd idén januártól az élelmiszerek kapcsán került be a közbeszédbe, és - ha az év egészét nézzük - vált meghatározóvá. Bár eredetileg mindkét intézkedés meghatározott időtartamra szólt volna, a kormány végül mindkettőt meghosszabbította újabb és újabb három hónapra, mi több, az élelmiszerek esetében ősszel újabb elemekkel is bővítették a listát. A benzinárstopot végül 2022. december 7-én megszüntették, ám az élelmiszerek bizonyos csoportjaira húzott ársapka velünk marad, a legutolsó információk szerint egészen 2023. április 30-ig.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03