Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.07. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.07. szombat

agrarszektor.hu
Az ország nagyobb részén többórás napsütésre számíthatunk kevés felhővel, de főleg a Dunántúl nyugati felén és északkeleten a köd, illetve a rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat, illetve át is helyeződhet - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.01.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.01.07.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.01.07.) napon.

2023.01.07. szombat: Az ország nagyobb részén többórás napsütésre számíthatunk kevés felhővel, de főleg a Dunántúl nyugati felén és északkeleten a köd, illetve a rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat, illetve át is helyeződhet. Csapadék nem valószínű. A légmozgás jobbára mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között várható. Nagy különbségek lehetnek a tartósan rétegfelhős és a napos területek között. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombaton már anticiklonális hatások érvényesülnek, ezért fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.01.08 vasárnap: A reggelre képződött rétegfelhőzet és köd kiterjedése napközben fokozatosan csökken ugyan, és a közepesen felhős ég mellett egyre több helyen kisüthet a nap, de főként az Északi-középhegység és környéke egész nap borult maradhat. Északon szitálás, gyenge eső előfordulhat. A déli szél megélénkül, főként a Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között valószínű, de a tartósan borult északi tájakon ennél hűvösebb, míg a szelesebb délnyugaton melegebb lesz.

Friss híreink:

Vigyázz, milyen növényeket ültetsz a kertbe: könnyen a kutyád élete múlhat rajta

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a kutyákért és a növényekért is rajong a legtöbb ember, szívesen osztjuk meg otthonunkat velük. Ugyanakkor nagyon fontos észben tartani azt, hogy vannak olyan növények, amik időzített bombák lehetnek a kedvenceink számára, és vannak olyan is, melyeket nyugodtan tarthatunk négylábú barátainkkal együtt. Jó hír, hogy bőven akadnak olyanok, amelyek nemcsak otthonunk szépségét növelik, de a kedvenceinket is biztonságban tudhatjuk mellettük. Most egy csokorba gyűjtöttük, hogy melyek is ezek a növények.

Magyar gyümölcs hódít a hazai boltokban: szinte minden multi lecsapott rá

A Sóskút Fruct Kft. 1997-ben alakult, a cég jelenleg 300 hektáron gazdálkodik, amiből 120 hektáron történik csonthéjas gyümölcsök, zömében őszibarack, sárgabarack, meggy és szilva termesztése - tudta meg az Agrárszektor Tomcsányi Páltól, a Pest megyében található Sóskút Fruct Kft. ügyvezetőjétől, valamint egyik tulajdonosától. Kiemelte, mivel közel vannak a nagy áruházak logisztikai központjaihoz, könnyen meg tudják oldani a szállítást, így a legtöbb multinál megtalálhatók a gyümölcseik. 

Ezt a traktort veszi most nagyon sok magyar: őrület, mennyit adnak el belőle

2022 decemberében a magyar gazdák mindössze 1 darabbal, azaz 0,3 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 tizenkettedik hónapjához képest azonban 12,8 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka decemberben a John Deere volt, amelyből 105-öt adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 48 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Kubota, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a Solis volt az év tizenkettedik hónapjában.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?