Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.08. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.08. vasárnap

agrarszektor.hu
A látási viszonyok javulnak, a rétegfelhőzet pedig dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen feloszlik, így többfelé kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.01.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.01.08.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.01.08.) napon.

2023.01.08. vasárnap: A látási viszonyok javulnak, a rétegfelhőzet pedig dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen feloszlik, így többfelé kisüt a nap. Naplementéig Budapest környékén és az Északi-középhegységben maradhat végig borult, párás az idő, és ott szitálás, esetleg gyenge eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között várható, de a tartósan borult helyeken ennél kissé hűvösebb, míg a szelesebb délnyugaton néhány fokkal melegebb lehet.
Késő este 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár front nincs, az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál meleg fronthatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2023.01.09 hétfő: Nagyrészt borult lesz az ég, de reggel a Tiszántúlon még szakadozottabb lehet a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor. A déli, majd a Dunántúlon az északi, északnyugati szél több helyütt megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb, északkeleten hűvösebb az idő.

Friss híreink:

Végzetes hibák a kertben: ezekre a növényekre soha ne tegyél kávézaccot

Rengeteg helyen lehet olvasni arról, hogy a kávézacc milyen jót tesz a növényeknek, sokan nem tudják azonban, hogy nem szabad mindenre ész nélkül rászórni. A kávéval ugyanis komoly pusztítást is végezhetünk, ha nem a megfelelő növényeknél használjuk, illetve, ha túl nagy mennyiséget alkalmazunk belőle. A kávézacc savas kémhatása nem minden növény számára ideális, ezért összegyűjtöttük, melyek azok a növények, amelyek meghálálják, és melyek azok, amelyekre soha ne szórjunk kávézaccot.

Vigyázz, milyen növényeket ültetsz a kertbe: könnyen a kutyád élete múlhat rajta

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a kutyákért és a növényekért is rajong a legtöbb ember, szívesen osztjuk meg otthonunkat velük. Ugyanakkor nagyon fontos észben tartani azt, hogy vannak olyan növények, amik időzített bombák lehetnek a kedvenceink számára, és vannak olyan is, melyeket nyugodtan tarthatunk négylábú barátainkkal együtt. Jó hír, hogy bőven akadnak olyanok, amelyek nemcsak otthonunk szépségét növelik, de a kedvenceinket is biztonságban tudhatjuk mellettük. Most egy csokorba gyűjtöttük, hogy melyek is ezek a növények.

Magyar gyümölcs hódít a hazai boltokban: szinte minden multi lecsapott rá

A Sóskút Fruct Kft. 1997-ben alakult, a cég jelenleg 300 hektáron gazdálkodik, amiből 120 hektáron történik csonthéjas gyümölcsök, zömében őszibarack, sárgabarack, meggy és szilva termesztése - tudta meg az Agrárszektor Tomcsányi Páltól, a Pest megyében található Sóskút Fruct Kft. ügyvezetőjétől, valamint egyik tulajdonosától. Kiemelte, mivel közel vannak a nagy áruházak logisztikai központjaihoz, könnyen meg tudják oldani a szállítást, így a legtöbb multinál megtalálhatók a gyümölcseik. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?