Rengeteg van ebből a gyümölcsből Lengyelországban: sehol nincs ennyi Európában

Rengeteg van ebből a gyümölcsből Lengyelországban: sehol nincs ennyi Európában

agrarszektor.hu
Az európai országok közül december 1-jén Lengyelország rendelkezett a legnagyobb almakészlettel, az 1,42 millió tonnás mennyiség a teljes európai raktárkészlet 31,7%-át jelenti. A jelenlegi volumen 16,5%-kal kisebb, mint a 2021. decemberében mért 1,695 millió tonna, és 11,3%-kal marad el a 2020-as 1,6 millió tonnától. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A raktárakban a Red Jonaprince fajtából található a legtöbb: 270 ezer tonna, ami 28,6%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi szinthez képest. Az Idared raktárkészlete 230 ezer tonna (-25,8%), míg a Golden 240 ezer tonna (-8,3%), a Gala pedig 160 ezer tonna (-20%) szinten áll. A WAPA adatai megerősítik azokat az őszi piaci információkat, amelyek szerint a piros héjú almafajták esetében igen gyakori volt, hogy a gyümölcsösből azonnal a feldolgozókba kerültek. Ezt támasztja alá, hogy a raktárkészletekben a Gloster fajtánál figyelhető meg a legnagyobb visszaesés (-66,7%), de jelentősen alacsonyabb a Ligol (-33,3%), a Jonagold (-30%) és a Szampion (-14%) készlete is. A Red Jonaprince mellett az egyetlen olyan fajta, amely készletszint-növekedést mutat a Red Delicious (+20%), illetve stabilnak mondható még a Pinova volumene - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 06:01