Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.13. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.13. péntek

agrarszektor.hu
Nagyrészt erősen felhős vagy borult, helyenként tartósan párás, ködös idő várható, de kisebb-nagyobb szakadozások, elvékonyodások előfordulhatnak a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel a Tiszántúlon - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.01.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.01.13.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.01.13.) napon.

2023.01.13. péntek: Nagyrészt erősen felhős vagy borult, helyenként tartósan párás, ködös idő várható, de kisebb-nagyobb szakadozások, elvékonyodások előfordulhatnak a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel a Tiszántúlon. Délután előbb az Észak-Dunántúlon lehet gyenge szemerkélés, majd északnyugat, észak felől megnövekszik a csapadékhajlam, és egyre többfelé rákezd az eső, záporeső. A déli, délnyugati szél időnként megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul.
Késő estére 2 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, tartós álmosságérzés jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken, a reakcióidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.01.14 szombat: A frontális felhőzet kelet felé elvonul, de főleg az északkeleti, keleti megyékben maradhat rétegfelhőzet. Másutt kisüt a nap, majd délutántól nyugat felől egyre vastagodó fátyolfelhőzet érkezik. Napközben kelet felé tolódik a csapadékrendszer, délelőtt már inkább csak a Tiszántúlon eshet. A rétegfelhőzetből szitálás még kialakulhat. A nyugati, északnyugati, majd estétől a déli szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Kora délután 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, délnyugaton lesz az enyhébb idő.

Friss híreink:

Bárki termeszthetné itthon is ezt a luxusfűszert: kilója akár milliókat érhet

Ha meghalljuk azt, hogy a világ legdrágább fűszere, akkor bizonyára mind egy növényre gondolunk: a sáfrányra. A gyógyászati célra is használt növény luxusfűszernek számít, ami persze nem véletlen: egy grammja akár 8 ezer forint felé is kúszhat, kilója pedig milliókat érhet. Meglepő lehet, de korábban hazánkban is gyakori növénynek számított, mára már azonban ez egyáltalán nincs így. Az Agrárszektor most annak járt utána, hogy miért ilyen drága, mi kell a termesztéséhez, és annak is, hogy valóban ellenálló-e a klímaváltozással szemben.

Marhatenyésztéssel kezdte, ma már saját étterme van Budapesten a pécsi cégnek

A pécsi NPK Charolais Farm 2006-ban alakult, és habár eleinte csak marhatenyésztéssel foglalkoztak, később már a marhahús kereskedelem, a feldolgozás, valamint a termékek házhozszállítása is bekerült a cég szolgáltatásai közé. A folyamatos fejlődés és "építkezés" olyan jól sikerült, hogy ma már saját éttermük van Budapesten, amit teljes mértékben ők üzemeltetnek, illetve az étkezési vonalat is maguk viszik.

Ezt sokan nem is tudják: csak így lehet külföldről növényeket hozni Magyarországra

A legtöbben bizonyára nem is tudják, de a magánszemélyekre is szigorú szabályok vonatkoznak azzal kapcsolatban, ha külföldi utazásaik során növényeket, vagy különböző növényi termékeket szeretnének behozni harmadik országból az Európai Unióba, vagy Magyarországra. Ezt azt jelenti többek között, hogy minden ültetésre szánt növény, illetve a legtöbb gyümölcs és zöldségféle termése kizárólag növényegészségügyi bizonyítvánnyal hozható be az Európa Unió területén kívüli országokból a magánszemélyek útipoggyászában is. Ahhoz, hogy tisztába tegyük a dolgokat, és megválaszoljunk minden felmerülő kérdést, utánajártunk és összeszedtünk minden tudnivalót, előírást a témával kapcsolatban. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?