Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.18. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.18. szerda

agrarszektor.hu
A csapadékzóna északkelet felé levonul, mögötte szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén valószínű néhány órás napsütés - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.01.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.01.18.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.01.18.) napon.

2023.01.18. szerda: A csapadékzóna északkelet felé levonul, mögötte szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén valószínű néhány órás napsütés. Késő délutántól újra egyre nagyobb területen vastagszik a felhőzet, beborul az ég, és ismét egyre többfelé várható eső, zápor - késő estig nem valószínű halmazállapot-váltás. A déli, délnyugati szél a nap első felében többfelé lesz élénk, néhol erős, majd átmeneti mérséklődés után az északnyugati tájakon északnyugatira fordul a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű, délkeleten lesz a legenyhébb idő. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható, így sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.01.19 csütörtök: Jobbára borult időre számíthatunk, kisebb vékonyodások, szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Több helyen várható csapadék, döntően eső, de északnyugat, nyugat felől gyengülő intenzitás mellett havas eső, főként a dunántúli és északi hegyekben hó is eshet. Több helyütt élénk, az Északnyugat-Dunántúlon erős lesz az északi szél. Délután általában 2, 9 fok várható, a délkeleti határvidéken lehet enyhébb az idő.

Friss híreink:

Itt vannak a lesújtó számok: már ennyibe kerül a búza és a kukorica itthon

Továbbra is komoly gondok vannak a hazai agráriumban, főleg, ha az árakról van szó. 2022-ben egy bődületes drágulási hullám söpört végig a mezőgazdaságban, elég, ha csak a munkabérek emelkedésére, az energiaválságra vagy a súlyos aszályra gondolunk. Európa-szerte, köztük Magyarországon is hétről hétre láthattuk, ahogyan pusztulnak a növények a földeken, égtek ki a legelők, amik nem meglepő módon nem segítették a termelők helyzetét. Ami pedig a gabonanövényeket illeti, nem túl rózsás a helyzet, áremelkedésekkel és kiesésekkel találkozhattak a gazdák.

Hihetetlen, de igaz: ennyiért melóznak a munkások a magyar állattartó telepeken

Magyarországon évről évre emelkednek a bérek, a KSH legfrissebb adatai szerint 2022-ben 497 ezer forint volt a bruttó átlagkereset. Mindez ellenére a mai napig vannak olyan ágazatok, ahol jóval az átlag alatt keresnek az emberek, sok esetben ilyen például a mezőgazdaság is. Ebben az ágazatban az álláshirdetéseket böngészve láthatjuk, hogy bizony nem ritka a bruttó 300 ezer forintos vagy napi bruttó 20 ezer forintos kereset sem. Ez természetesen nagyban függ attól is, hogy ki, milyen feladatot lát el, mindenesetre nem túlzás azt mondani, hogy összességében nincsenek „elkapatva” a mezőgazdasági munkások, ha a fizetésről van szó.

Óriási változás jöhet a magyar boltokban: egyre több ilyen élelmiszer lehet itthon

Rengeteg még a kérdőjel az élelmiszeripar szereplői között az idei évet illetően: egyelőre még senki nem tudja, mit hozhat, és mit fog ténylegesen is hozni a 2023-as év. A tavalyi év során tapasztalt nehézségek és kihívások, így a például a történelmi aszály, az energiaárak és az előállítási költségek növekedése rendkívül, az infláció és az orosz-ukrán háború okozta ellátási gondok rendkívül nehéz helyzetbe hozták az ágazat szereplőit és a fogyasztókat. Az Agrárszektor által megkérdezett szakértők szerint az idei évben várhatóan meg fog növekedni a kereslet az alacsonyabb árfekvésű és a saját márkás élelmiszerek iránt, a prémium termékek rovására.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?