Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.28. szombat

agrarszektor.hu
Estig többnyire borult időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.01.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.01.28.) napon.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.01.28.) napon.

2023.01.28. szombat: Estig többnyire borult időre számíthatunk. Elszórtan lehet hószállingózás, gyenge havazás, a Tiszántúlon néhol havas eső, eső is eshet. Az északi szél több helyen élénk marad, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben már erős széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +4 fok között valószínű.
Késő estére -3 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.01.29 vasárnap: Gyengén felhős, napos és rétegfelhős, borult területek is lehetnek, a nap második felében pedig vastagabb magasszintű felhőzet is érkezhet. Számottevő csapadék nem várható. Az északi, északnyugati, majd nyugati szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Kora délután 0, +4 fok valószínű.

Friss híreink:

Új őrület hódíthat a magyar kertekben: egyre többen ültethetnek ilyen növényeket

A méheknek óriási szerepe van az ökosztisztéma fenntartásában, gyakorlatilag a teljes növényi élelmezés hozzájuk köthető. A terjedő urbanizáció és a természetes élőhelyek folyamatos csökkenésével nehéz helyzetbe kerültek zümmögő barátaink, de egy kis energiával akár mi is segíthetünk nekik, a kertünk egy részében kialakított méhlegelővel.

Véget ért egy korszak a magyar agrárfinanszírozásban: teljesen új világ kezdődik

Bár az elmúlt időszakban rendkívül sok nehézségben volt részünk, mégsem kell aggódni a szántóföldi növénytermesztés miatt - hangzott el a 41. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon, amely idén is a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban került megrendezésre. A szakemberek emellett beszéltek arról is, hogy mi várható a következő időszakban az agrárfinanszírozások terén, milyen konstrukciókra lenne szüksége a magyar mezőgazdaságnak, illetve szó esett arról is, hogy Ukrajna konkurenciát-e jelent az Európai Unió mezőgazdasága számára?

Döbbenetes dolog derült ki a magyar piacokról: ezt sokan nem gondolták volna

Noha a koronavírus-járvány komoly csapást mért a hazai helyi termelői piacokra, a pandémia leküzdése óta ismét egyre népszerűbbek ezek a rendezvények. Előnyeik közé tartozik a környékbeli kistermelők segítése, a helyi közösség összehozása, és - esetenként - a turizmus erősítése is. De kik, és milyen feltételekkel árulhatják a termékeiket ezeken a helyi termelői piacokon? Milyen kritériumoknak kell megfelelniük, és mennyi helypénzt kell fizetniük? Az Agrárszektor ennek járt utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?