Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.03. péntek

agrarszektor.hu
Keleten is beborul az ég - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.02.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.02.03.) napon.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.02.03.) napon.

2023.02.03. péntek: Keleten is beborul az ég. A nyugat felől érkező csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik, terjeszkedik. A csapadék nyugaton esővel, máshol havas esővel, havazással indul, ám napközben nyugat felől - északkelet kivételével - egyre inkább az eső válik jellemzővé. A legtöbb helyen csak időszakos, gyorsan olvadozó hóréteg alakulhat ki. A délnyugati, késő délutántól pedig a nyugatira, északnyugatira forduló szelet kísérhetik egyre nagyobb területen erős, helyenként viharos lökések.

Délután +1 és +8, késő este -1 és +7 fok közötti értékekre számíthatunk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Pénteken előbb meleg-, majd este hidegfront éri el térségünket, emiatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.02.04 szombat: Napközben már határozottabban szakadozik, csökken a felhőzet, és felhőátvonulásokra számíthatunk általában többórás napsütéssel. Egyre kevesebb helyen valószínű csapadék: eső, havas eső, északkeleten hó is, majd másutt is egyre inkább havazás váltja az esőt. Az északi, északnyugati szelet erős, nagy területen viharos lökések kísérik. Kora délután -1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Friss híreink:

Így élhetik túl a brutális fagyot a növényeid: ezek a trükkök tényleg működnek

A tél utolsó hónapjába fordultunk, ám eddig maximum csak a naptár szerint vehettük észre, hogy a leghidegebb évszakban vagyunk. Sokszor ugyanis szinte tavaszias volt az idő, ami a természetet is „megviccelte”, hiszen számos helyen láthattuk, hogy rügyeznek a fák vagy éppen nyílnak a virágok. Mindez pedig rossz hír a termelők számára is, mivel, ha hirtelen betörnek a fagyok Magyarországra, akkor rengeteg növényt érheti kár. Az őszi vetések jellemzően jó állapotban vannak, azonban egyre nagyobb területen találkozhatunk vízborítottsággal, ami szintén gondot okoz. Fel van tehát adva ismét a lecke az agrárium szereplőinek, kérdés, hogyan tudnak majd megbirkózni vele.

Hogyan juthatunk idén agrártámogatásokhoz? - Fontos részletek az Agrárium Konferencián

Jelentősen változtak az idén az agrár- és vidékfejlesztési támogatások felhasználási feltételei, mivel januártól hatályba lépett az új uniós Közös Agrárpolitika (KAP). A Portfolio Csoport március 21-i kecskeméti Agrárium 2023 Konferenciája részletesen foglalkozik azzal, mit kell tenniük a gazdálkodóknak az egységes kérelmek tavaszi benyújtási időszakában ahhoz, hogy továbbra is hozzájuthassanak támogatásaikhoz. 

Most lehull a lepel: kiderült az igazság a magyar tejtermékekről

Rengeteg a kérdőjel a tejágazatban, mind az uniós, mind pedig a helyi szinten. Az elkövetkező időszakra vonatkozó prognózisok szerint az Európai Unióban a tejtermelésének és a tej fogyasztásanak is csökkenni fog, míg az árak egyre magasabbak lesznek, köszönhetően annak, hogy a termeléssel és feldolgozással járó, ugyancsak növekvő költségek egyre inkább beépülnek a fogyasztói árakba. És bár a megváltozó fogyasztói szokások a különféle alternatív előállítású, valamint speciálisabb tejtermékek erősödését vetítik elő, a hagyományos termékek iránti kereslet a várakozások szerint stabil marad. Magyarországon a tavalyi év utolsó hónapjában jócskán megdrágultak a tejtermékek, azt azonban még nem lehet tudni, ez a tendencia 2023-ban is folytatódik-e.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?