Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.06. hétfő

agrarszektor.hu
Fátyolfelhős idő várható kevés gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.02.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.02.06.) napon.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.02.06.) napon.

2023.02.06. hétfő: Fátyolfelhős idő várható kevés gomolyfelhővel. A fátyolfelhőzet helyenként meg is vastagodhat. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon és a keleti megyékben élénk lökések kísérik.

A csúcshőmérséklet -3, +3 fok között valószínű. Késő estére általában -9 és -3 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A térségünkön átvonult ciklon hátoldalán több fokkal hidegebb levegő áramlik fölénk, és a szél is jelentősen veszít erejéből. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le. Ezáltal általános „restség” válik uralkodóvá.

A következő napon várható időjárás

2023.02.07 kedd: Többnyire gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Alföldön meg is erősödik. Kora délután -2, +3 fokra számíthatunk.

Friss híreink:

Most lehull a lepel: kiderült az igazság a Magyarországra ömlő ukrán gabonáról

Megállíthatatlanul árad az import búza és kukorica Magyarországra, főleg a szomszédos és háború sújtotta Ukrajnából. Erre egyrészt óriási szükség volt, hiszen a rendkívüli aszály miatt jóval kevesebb gabonafélét takarítottak be Magyarország területén 2022-ben, ám mostanra már ott tartunk, hogy a beérkező mennyiség nemcsak a hiányt fedezi, hanem dömpingszerűen kezdi elárasztani a hazai gabonapiacot, jelentősen lenyomva az árakat. Az ukrán termények minőségét és tisztaságát illetően több kritika és aggodalom is megfogalmazódott az utóbbi időben, ezért az Agrárszektor megkérdezte a szakértőt, mit kell tudni az ukrán importról és a behozatal egyes mozzanatairól.

Filléres csodaszer: nem is gondolnád, mi mindenre használható a citrom a kertben

A citrom az egyik legsokoldalúbb, legkedveltebb és legismertebb gyümölcsök egyike, ráadásul számos jótékony hatással is bír. Nemcsak süteményekbe, italokba vagy más ételekbe lehet tenni, hiszen még a kertben is hasznát vehetjük. Bár furcsának tűnhet elsőre, sokféleképpen alkalmazhatjuk a citromot a veteményesünkben is, így minden kis darabkáját hasznosítjuk, semmit sem kell kidobnunk belőle. De hogy pontosan mikre jó ez az egyedülálló gyümölcs, arra fény derül az alábbi cikkünkből.

A hollandok nem viccelnek: hamarosan ilyen traktorok tarolhatják le a földeket

Nem is olyan régen csődbe ment egy holland traktorgyártó, a H2trac. A cég azonban nem szűnik meg, mivel a befektetők átvették azt, és egyszerűsített formában, de folytatják a munkát. A gyártó a jövőben hibrid, teljesen elektromos és hidrogénüzemű traktorokat fog gyártani.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?