Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.22. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.22. szerda

agrarszektor.hu
Általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, de egyes részeken - főként északkeleten - jobban összeállhatnak a gomolyfelhők - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.02.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.02.22.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.02.22.) napon.

2023.02.22. szerda: Általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, de egyes részeken - főként északkeleten - jobban összeállhatnak a gomolyfelhők. Délutántól délnyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Csapadék általában nem valószínű, legfeljebb jelentéktelen zápor alakulhat ki északkeleten. A légmozgás mindenütt mérsékelt marad.

A legmagasabb hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul, északkeleten pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.02.23 csütörtök: Nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, átmeneti vékonyodásokkal, szakadozásokkal. A nap első felében keleten, délkeleten még lehetnek kevésbé felhős tájak. Délelőtt a Dunántúlon helyenként gyenge eső előfordulhat, délutántól délnyugat felől csapadékhullám vonul át kisebb esővel, viszont a Tiszántúlon csak estétől várható csapadék. A keleti, majd déli, délnyugati szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A csúcsérték általában 11 és 16 között alakul, de északkeleten ettől pár fokkal alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Friss híreink:

Van bőven ebből a húsból, mégsem eszik a magyarok: a boltokban is alig veszik

A kecskehús és a juhhús sem örvend túl nagy népszerűségnek itthon, olyannyira nem, hogy éves szinten tulajdonképpen egy pörköltnyi adagot eszünk meg belőlük fejenként - és a legtöbbször az is valamilyen tradícióhoz köthető, például a húsvéthoz. Magyarországon jó minőségben állítják elő ezt a két húsfélét is, így kérdés, hogy vajon mi lehet a gyér fogyasztás oka? Lapunk most ennek járt utána, valamint annak, hogy hogyan fest az EU-s helyzet és mi várható a termelőknek a jövőre nézve.

Nagy változás jöhet Európában: egyre több ilyen hús lehet a boltokban a jövőben?

Változik a világ és vele együtt változnak a szokásaink, azon belül a táplálkozási szokásaink is. Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a „zöld” megoldások, így nagy népszerűségnek örvend a vegetáriánus vagy éppen vegán étrend. Ez pedig újabb és újabb piaci szegmenseket tár ki, például a laboratóriumban előállított húsok előtt is. Szingapúrban egyre elfogadottabb dolognak számít, ugyanakkor számos kérdőjel keringhet a „műhúsok” körül. Elöljáróban érdemes megjegyezni, hogy nem is annyira etikus és fenntartható dologról beszélünk, mint amennyire elsőre gondolnánk.

Így keresnek havi nettó 700 ezret az élelmes magyarok: ehhez végzettség sem kell

Írország, avagy a Zöld-sziget az Európai Unió egyik jelentős mezőgazdasági termelője, különösen a burgonyatermesztés és tejtermelés kapcsán ismert. Az országot most komoly munkaerőhiány sújtja, így akár napok alatt is el lehetet ott helyezkedni külföldiként. De milyen körülmények között, valamint mennyit kell dolgoznia annak, aki egy élelmiszeripari, vagy épp egy mezőgazdasági eszközök és inputanyagok forgalmazásával foglalkozó ír cégnél állna munkába? Mi vár a mezőgazdasági ágazatban dolgozókra? Milyen fizetségre és milyen bónuszokra számíthat az ember a munkájáért? Az Agrárszektor erről kérdezte meg az Írországban élő és dolgozó magyarokat.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Tényleg kinyírja a vidéki lakáspiacot a rettegett akkumulátorgyár? Itt az igazság!

Mióta felizzottak a kedélyek a debreceni akkumulátorgyár-fejlesztés kapcsán, a tiltakozók részéről rendre előkerül az is, hogy egy ilyen fejlesztés rossz hatással van a helyi lakáspiacra. A Pénzcentrum a Samsung gödi akkumulátorgyára kapcsán tett kísérletet arra, hogy kiderítse, igazak lehetnek-e az ingatlanpiacra vonatkozó félelmek.

Érik az összeomlás az ingatlanpiacon? Ennyit lehet most alkudni a lakások árából

Bár a szakemberek szerint a lottó ötösre nagyobb az esély , mint idén valódi, reális értékcsökkenésre várni az ingatlanpiacon, mégis érhető egyfajta lassulás, ami az adásvételek számának csökkenésében és a visszafogottabb keresletben érhető tetten. Az alku mértéke mindenütt növekedett a tavalyi év során és ez nem alakult másképp Somogy és Baranya megye területein sem. A két megye összehasonlításában a négyzetméterárak továbbra is Pécsett a magasabbak: a lakások ára a a korábbi évhez viszonyítva 15-20 százalékkal a házak ára pedig 6 százalékkal emelkedett 2022 első felében, ám az év utolsó negyedévében az árak már stagnáltak. A HelloVidék most két ingatlanpiaci szakértőt kérdezett a részletekről: Szabó Balázs, a Baranya Home ügyvezetője és Tóth Adrienn, az Otthon Centrum sajtókapcsolati munkatársa válaszolt a kérdéseinkre.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

Támogatott tartalom

Fagykár után (x)

Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?