Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.24. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.24. péntek

agrarszektor.hu
Az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor az északkeleti megyékben késő délutánig még sok lesz a felhő - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.02.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.02.24.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.02.24.) napon.

2023.02.24. péntek: Az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor az északkeleti megyékben késő délutánig még sok lesz a felhő. Az eső kora délutánra a keleti határvidéken is megszűnik, majd délután, estefelé kevés helyen zápor, az északnyugati és délkeleti tájakon egy-egy zivatar sem kizárt. A délnyugatira forduló szél élénk, a Dél-Dunántúlon és az Alföld délkeleti részein erős lesz, délnyugaton viharos lökések is előfordulhatnak.

A csúcshőmérséklet általában 12 és 18 fok között valószínű, de északkeleten több fokkal hűvösebb lesz.
Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkörben zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfront jellegű hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.02.25 szombat: Észak felől szakadozik, csökken a felhőzet, hazánk északi felén több órára kisüthet a nap, majd délutántól dél felől kezd visszahúzódni a vastagabb felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, főleg a déli országrészben jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, ott egy-egy zivatar sem kizárt. Délután észak felől csökken a csapadékhajlam. A délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, elsősorban az ország északi felén helyenként viharossá fokozódik. A maximum-hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Friss híreink:

Őrület, ami itthon zajlik: ennyiért szerezhetsz traktoros jogsit Magyarországon

A gazdaságnak és az iparnak egyre kevésbé van olyan ágazata, ahol ne használnának valamiféle erő- vagy munkagépet. És bár ezen gépek kezeléséhez korábban elég volt egy megfelelő igazolvány megléte, 2022 óta törvény írja elő, hogy az ilyen típusú járművek vezetése is jogosítványhoz kötött. Ez pedig azt jelenti, hogy a traktorok, kombájnok és önjáró permetezőgépek közúti közlekedése során is rendelkeznie kell ezek operátorának a megfelelő jogosítvánnyal. De mennyibe is kerül ezen dokumentum megszerzése napjainkban? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Sokan nem ismerik a szabályokat: csak így árusíthatsz a piacokon Magyarországon

A megtermelt, illetve előállított javak piacokon történő értékesítése egyidős az emberi civilizációval, eleinte cserekereskedelem formájában, a pénz megjelenése után pedig egyre inkább az adott kor és kultúra fizetőeszközéért, annak szabályai szerint történő adásvételként. A piaci árusítás szabályai jellemzően koronként és országonként változtak, ám ezeknek köszönhetően az áruk és termények kereskedelme - jobbára - kiszámítható és rendezett volt. Nincs ez máshogy napjainkban sem, talán csak annyi változott, hogy részletesebb és gyakran specifikusabb szabályok vonatkoznak a piaci értékesítésre. És hogy melyek ezek? Kik és milyen feltételek mellett árulhatnak ezeken a piacokon, illetve a vásárcsarnokokban? Az Agrárszektor erre kereste a választ.

Van bőven ebből a húsból, mégsem eszik a magyarok: a boltokban is alig veszik

A kecskehús és a juhhús sem örvend túl nagy népszerűségnek itthon, olyannyira nem, hogy éves szinten tulajdonképpen egy pörköltnyi adagot eszünk meg belőlük fejenként - és a legtöbbször az is valamilyen tradícióhoz köthető, például a húsvéthoz. Magyarországon jó minőségben állítják elő ezt a két húsfélét is, így kérdés, hogy vajon mi lehet a gyér fogyasztás oka? Lapunk most ennek járt utána, valamint annak, hogy hogyan fest az EU-s helyzet és mi várható a termelőknek a jövőre nézve.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Egyre több magyar nyugdíjas költözne a mediterrán álomszigetre: ennyi egy lakás, fűteni sem kell

Talán sokan hallottak már róla, de csak kevesen ismerik igazán a Földközi-tenger közepén fekvő szigetcsoportot, Máltát, holott évről évre egyre több magyar fedezi fel magának. Ennek ellenére egészen megosztó: vagy nagyon szereti valaki ezt az egyedi milliőt, amit a sziget áraszt, vagy nagyon nem. Az élet, a mentalitás és a nyelv furcsa keveréke itt a dél-olasz, az arab és a brit hatásoknak. Kifejezetten szolíd árakon nyaralhatunk, persze ez függ igényeinktől is, és nem meglepő módon pár kint élő és dolgozó magyarral biztosan össze fogunk futni, hiszen rengeteg honfitrsunk él Máltán. De nem csak dolgozni mennek, hanem már vannak, akik a nyugdíjas éveiket is ebben a mediterrán környezetben képzelik el, ennek egyik legfőbb oka, hogy a fővárosi és a balatoni ingatlanárak utolérték a máltai lakásárszínvonalat. A sziget feltérképezésében Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezetője volt a segítségünkre.

Őrült áron mérik a hentesek a hurkát, kolbászt 2023-ban: itt a filléres disznótoros receptje

Habár közeledik a tavasz, a télnek valójában még nincs vége, éppen ezért érdemes minél több, ízekben és zsírokban gazdag sertéshúst venni magunkhoz. Habár a hentesnél már régen nem a megszokott árakkal kell szembesülnünk, a magyar ember nem szívesen mond le olyan kedvenc csemegéiről, mint a hurka és a kolbász, amelyeknek februárban még vadul dübörög a szezonja – azonban, mint számos más élelmiszer esetében, kedvenc disznóságainknál is jobban járunk, ha inkább magunknak készítjük el őket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?