Rendesen megdrágult a sárgarépa Ukrajnában: mi történik itt?

Rendesen megdrágult a sárgarépa Ukrajnában: mi történik itt?

agrarszektor.hu
Az előző héthez képest több mint 10%-kal kerül többe a sárgarépa az ukrán piacokon, ami a kétszerese a tavalyi árszintnek. A hírek szerint vannak olyan gazdaságok, akik egy időre fel is függesztették az értékesítést.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Tovább emelkedett Ukrajnában a sárgarépa ára, jelenleg minőségtől függően a 20-28 UAH/kg (193-270 Ft/kg) közötti sávban mozog a felvásárlási ár - írta meg a FruitVeB. Ennek oka, hogy meglehetősen korlátozott a kínálat, az ukrán gazdaságok jelentés része már be is fejezte a tavaly betakarított termés értékesítését, és a még értékesítetlen készletek szintje alacsony. Számos olyan gazdaságról is érkezett hír, amelyek további áremelkedésre számítva március elejéig felfüggesztették a sárgarépa értékesítését - ez elsősorban a kiváló minőségű, jól tárolható készletekre igaz. A jelenlegi felvásárlási ár átlagosan a kétszerese a tavalyi év azonos időszakában tapasztalt árszintnek, és csaknem ötszöröse a 2021-es évben regisztrált áraknak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?