Rendesen megdrágult a sárgarépa Ukrajnában: mi történik itt?

Rendesen megdrágult a sárgarépa Ukrajnában: mi történik itt?

agrarszektor.hu
Az előző héthez képest több mint 10%-kal kerül többe a sárgarépa az ukrán piacokon, ami a kétszerese a tavalyi árszintnek. A hírek szerint vannak olyan gazdaságok, akik egy időre fel is függesztették az értékesítést.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Tovább emelkedett Ukrajnában a sárgarépa ára, jelenleg minőségtől függően a 20-28 UAH/kg (193-270 Ft/kg) közötti sávban mozog a felvásárlási ár - írta meg a FruitVeB. Ennek oka, hogy meglehetősen korlátozott a kínálat, az ukrán gazdaságok jelentés része már be is fejezte a tavaly betakarított termés értékesítését, és a még értékesítetlen készletek szintje alacsony. Számos olyan gazdaságról is érkezett hír, amelyek további áremelkedésre számítva március elejéig felfüggesztették a sárgarépa értékesítését - ez elsősorban a kiváló minőségű, jól tárolható készletekre igaz. A jelenlegi felvásárlási ár átlagosan a kétszerese a tavalyi év azonos időszakában tapasztalt árszintnek, és csaknem ötszöröse a 2021-es évben regisztrált áraknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?