Virágzik a kajszi Magyarországon: brutális fagy jön, elpusztíthat mindent

Virágzik a kajszi Magyarországon: brutális fagy jön, elpusztíthat mindent

agrarszektor.hu
Az elmúlt időszak enyhébb időjárása hatására a növények egy része kezdi azt gondolni, hogy itt a tavasz. Csak sajnos a következő napokban ismét fagyosak lesznek a reggelek, ez pedig komoly károkat okozhat a virágba boruló fáknak, bokroknak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Bár lassan vége a februárnak, egyelőre még marad a hidegebb időjárás. Ez elsősorban a reggeli hőmérsékleteken fog meglátszódni: vasárnap reggel még csak néhol megy majd fagypont alá a hőmérők higanyszála, de a hét első napjaiban akár -7, -8 Celsius-fok is lehet reggelente - írta meg az Időkép.hu. Északon és a fagyzugos helyeken pedig még ennél is hidegebb lehet pár fokkal.

Nem is lenne ezzel az újabb lehűléssel semmi probléma, ha a növények egy része nem gondolná úgy, hogy már véget ért a tél, és itt a tavasz. Az lakossági észlelések ugyanis azt mutatják, hogy Tolna vármegyében már virágoznak a kajszifák, és az ország több pontján virágba borult a mandula is. Ennek pedig komoly következményei lehetnek, ha valóban megérkeznek a tél végi fagyok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31