Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.07. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.07. kedd

agrarszektor.hu
A nap első felében még inkább borult lesz az ég, majd délutánra szakadozottá, vékonyabbá válik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.03.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.03.07.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.03.07.) napon.

2023.03.07. kedd: A nap első felében még inkább borult lesz az ég, majd délutánra szakadozottá, vékonyabbá válik a felhőzet. Elszórtan várható az ország délnyugati felében eső, majd a nap második felében átmenetileg csökken a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél főleg az Észak-Dunántúlon és az északkeleti tájakon megélénkül, Sopronnál egy-egy erős lökés is lehet.

Délutánra döntően 5 és 10 fok közé melegszik fel a levegő, de a déli, délnyugati határnál pár fokkal melegebb sem kizárt.
Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg jellegű fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk felléphet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság. Hamarabb elfáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképesség-csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2023.03.08 szerda: Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. A délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A délutáni maximumok döntően 8 és 15 fok között alakulnak.

Friss híreink:

Sokan hibáznak a gyümölcsfák metszésekor: ezeket rengetegen elrontják

Ideje újra beleásni magunkat kertünk munkálataiba, amelynek koronája a kora tavaszi gyümölcsfák metszése. Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk minden tudnivalót a tavaszi metszésről, illetve eláruljuk hogyan, és mikor érdemes metszeni. Ragadjuk meg a megtisztított metszőollónkat és kezdjünk is bele!

Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

Már kevesebb, mint két hónapig lesz velünk a 2022. február 1-jével bevezetett élelmiszerárstop, feltéve, hogy nem hosszabbítják meg ismét. Az élelmiszerek árának emelkedése ugyanis nem állt meg, és bár a kormány közlése szerint addig marad az ársapka, ameddig tetszik a lakosságnak, az intézkedés kivezetése komoly áremelkedésekkel járna: a sertés- és a csirkehúsok 30-30, a tartós élelmiszerek közül a liszt 50, az étolaj pedig akár 60-70 százalékkal is megdrágulhatna. Ez az áremelkedés azonban nem elkerülhető, egyszer mindenképp be fog következni, árulta el az Agrárszektor érdeklődésére Raskó György, agrárközgazdász.

Ez durva: ennyit kereshetnek az idénymunkások a magyar földeken

A munkaerőhiány mára általános jelenséggé vált a hazai agráriumban, egyre nehezebb idénymunkást találni a kétkezi mezőgazdasági tevékenységekhez. Az elöregedő szektor többek között a fiatalokban reménykedik.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Apróságon szakíthatnak milliókat a panellakásban élők: sokan nem is sejtik, mekkora vagyonon ülnek

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a panellakások, ami nem csoda: azoknak az otthonoknak, amiknek még sikerült részt venniük a 2020-ig tartó panelprogramban jócskán emelkedett az értékük. Azonban sok háznak nem volt lehetősége pályázni, akik most viszont jócskán bajban lehetnek. Egy felújítás ugyanis lakásonként 100 ezrekbe kerülhet, ráadásul ezek az otthonok az ingatlanpiacon is érthetően kevésbé keresettek. A Pénzcentrum most annak járt utána, hogy mennyivel is ér többet egy felújított épületben lévő panellakás, és mit tehetnek azok a lakók, akiknek az otthona nem vett részt a programban.

Ilyen minimalista luxusház lehet egy Kádár-kockából: felújítással nullázhatod a rezsit is

Magyarország lakóépületeinek meghatározó része a 70-es évek polgárosodó társadalmának igényeit kiszolgáló, úgynevezett kockaházakból áll, nevezik ezeket egyszerűen Kádár-kockáknak is. A korábban falusi, főként mezőgazdasági termelésre irányuló életpályamodell átalakulásával nemcsak a rohamosan urbanizálódó településeink kül- és elővárosai népesültek be ezekkel az épületekkel, hanem a falvak népi kultúrát tükröző utcaképei, hagyományos épületei is jelentős mértékű átalakuláson mentek keresztül. A kor diktálta ipari lehetőségeknek és a társadalmi igények folyamatos változásának, a technológiák aktív fejlődésének köszönhetően mára mintegy 800.000 idejétmúlt, fizikailag leamortizálódott lakóépület maradt örökül az új generációknak. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?