Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.12. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.12. vasárnap

agrarszektor.hu
Az ország legnagyobb részén a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható csapadék nélkül, majd estétől megnövekszik a felhőzet északnyugat felől - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.03.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.03.12.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.03.12.) napon.

2023.03.12. vasárnap: Az ország legnagyobb részén a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható csapadék nélkül, majd estétől megnövekszik a felhőzet északnyugat felől. Ugyanakkor a Dunántúl északnyugati részein napközben is felhősebb lesz az idő, és ott este helyenként gyenge eső is előfordulhat. A nyugatias szél napközben megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. Késő estére -4 és +2 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Vasárnap fronthatással már nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.03.13 hétfő: Változó vastagságú közép- és magas szintű felhőzetre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli szél sokfelé megerősödik. Délutánra 10 és 19 fok közé melegszik fel a levegő, délnyugaton mérhetjük a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Ilyen könnyű a krumplibogarak elleni védekezés: ezek a trükkök működnek

Óriási károkat képesek okozni a krumplibogarak a kertekben, aki valaha is termesztett már burgonyát, biztosan találkozott már a pusztítót kártevővel. Komoly nehézséget okoz a burgonyabogárral vívott harcban, hogy nehéz ellene védekezni, természetes ellensége ugyanis Magyarországon nem igazán van, van azonban jó néhány trükk, amit bevethetünk ellene. Összegyűjtöttünk pár természetes, illetve pár vegyszeres és biológiai módszert is, amellyel távol tarthatjuk a krumplibogarakat a kertünktől, valamint a növényeinktől, mutatjuk, melyek ezek.

Itt az új izraeli gépcsoda, ami teljesen átalakíthatja az egész növénytermesztést

Az izraeli HevenDrones cég piacra dobta első hidrogénüzemű drónját, amelyet H2D55 névre keresztelt. A cég közleménye szerint a hagyományos lítium akkumulátorral működő drónoknál ötször nagyobb energiahatékonysággal rendelkező H2D55 100 percig képes repülni, 7 kg hasznos teherbírással.

Árak, költségek, támogatások az állattartásban - Fontos részletek az Agrárium Konferencián

Mit tehetnek az állattenyésztők a magas takarmányárak ellen, a nehéz piaci viszonyok között hogyan optimalizálhatják költség- és jövedelmezőségi helyzetüket, illetve milyen támogatásokra számíthatnak 2023-ban? - e kérdések megválaszolására fókuszál az Agrárium Konferencia, amelyet március 21-én rendez meg Kecskeméten a Portfolio Csoport. A konferencia kitér arra is, milyen állategészségügyi szabályozási változásokra számíthatnak az állattartó vállalkozások. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Matolcsy-Orbán csörte: kinek van igaza, tényleg a szakadék felé robog a magyar gazdaság?

Újabb kemény kritikákat fogalmazott meg a kormány gazdaságpolitikai lépéseiről Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Az elnök a Parlamentben ostorozta hosszasan a kormány lépéseit, de megoldási javaslatokkal is előállt. Orbán Viktor erre reagálva többek között azt mondta: ha az infláció mögött valóban külső okok állnak, akkor a jegybanknak nem is kellene akkora szigorral reagálni. Megkértünk arra elemzőket, hogy próbálják meg elmondani: vajon mi állhat a háborúskodás mögött, illetve vajon vészharangot kongat-e Matolcsy, vagy komolyan oda kellene arra figyelni, amit mond?

Fontos változás élesedik a Balatonnál: szigorú döntést hoztak, itt a végrehajtási terv!

Elkészült a Balaton Kiemelt Térség fejlesztési programjának végrehajtási terve, amely egyértelmű irányt jelöl ki: a dokumentum szerint a magyar tenger térségének hosszútávú természeti és társadalmi fenntarthatósága nemzeti érdek, ezáltal a térséget érintő fejlesztési beavatkozások csak a legnagyobb körültekintéssel, a jövő nemzedékek iránt viselt lelkiismereti felelősséggel tervezhetők és hajthatók végre. A balatoni területfejlesztés alapvető feladata feltárni és rendszerezni a balatoni tér belső és külső erőforrásait, a fenntarthatóság sarokköveit, valamint az érdektagolt balatoni társadalom és gazdaság szükségleteit és céljait. A HelloVidék most a kapcsolódó, vidéki kérdésekre fókuszáló, gyakorlati elképzeléseket és terveket szedte, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a legutóbbi ülésén elhangzottak alapján.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03