Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.15. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.15. szerda

agrarszektor.hu
Délig túlnyomóan borult lesz az ég, majd nyugat felől lassan csökkenni kezd a felhőzet, és a Nyugat-Dunántúlon pár órára kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.03.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.03.15.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.03.15.) napon.

2023.03.15. szerda: Délig túlnyomóan borult lesz az ég, majd nyugat felől lassan csökkenni kezd a felhőzet, és a Nyugat-Dunántúlon pár órára kisüthet a nap. Az összefüggő csapadékzóna eközben tovább araszol kelet felé. A Dunától keletre sokfelé várható eső, a magasabban fekvő csúcsokon már délelőtt, Borsod alacsonyabb részein és a Tiszántúlon késő délutántól válthat havas esőbe, havazásba a csapadék, de megmaradó hó síkvidéken nem lesz. Az északnyugati, északi szelet erős, főként a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérhetik.

A délutáni órákban 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, de északnyugaton ennél egy-két fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő este 1, 5 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.03.16 csütörtök: A vastagabb frontfelhőzet a déli órákig keletről is elvonul. Általában napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Nappal számottevő csapadék már nem lesz. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet az északi, északnyugati szél, majd mérséklődik a légmozgás. A maximum 7 és 11 fok között várható.

Friss híreink:

Óriási változás jön a magyar földeken: ez rengeteg gazdát érint, jó lesz felkészülni

Felgyorsult a világ, vele együtt a klíma is. Az évről évre szélsőségesebbé váló időjárás világszerte jelentős kihívás elé állítja a gazdálkodókat, egyre inkább sürgetve az átállást egy fenntartható gazdálkodási modellre. Egyúttal központba került a fenntarthatóság kérdése is, mellyel összefügg, hogy az étkezési szokások is változást mutatnak, például abban, hogy megnőtt az igény a bioélelmiszerekre is. Mindezekre reagálva az Európai Unió egy átfogó és minden szektort érintő zöld politikát hirdetett, melyben az agráriumot érintő konkrét stratégiák (Termőföldtől az asztalig és a Biodiverzitás) határozzák meg, hogy a 2023-2027-es időszakra vonatkozó agrártámogatásoknak milyen mértékben és módon szükséges elősegíteniük a fenntarthatóságot.

Ezzel keresnek havi nettó 700 ezret az élelmes magyarok: ide végzettség sem kell

Belgium kapcsán a legtöbbeknek a csokoládé és a híres péksütemények jutnak elsőként eszébe, aztán pedig az, hogy az Európai Bizottság székhelye is az ország fővárosában, Brüsszelben található. A legtöbb ide kivándorló magyar nem feltétlenül a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban tervez elhelyezkedni, pedig ebben az országban is komoly hiány mutatkozik szakemberekből. De milyen körülmények között, valamint mennyit kell dolgoznia annak, aki a belga élelmiszeriparban állna munkába? Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy új dolgozónak? Milyen fizetségre és milyen bónuszokra számíthat az ember a munkájáért? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a Belgiumban élő és dolgozó magyarokat.

Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: őrület, mennyit adnak el belőle itthon

2023 februárjában a magyar gazdák 5,4 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 második hónapjához képest azonban 31,2 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka februárban a John Deere volt, amelyből 70-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 42 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Solis, az ötödik pedig a Fendt volt az év második hónapjában.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Őszintén vallott milliós gázsijáról Wolf Kati: ennyi marad valójában a zsebében egy koncert után

Nem rég egy nem hivatalos lista kezdett el terjedni Redditen, ami a magyar sztárok fellépési gázsijait tartalmazta. Ahogyan pedig az lenni szokott ezt a listát végül hamar felkapta a magyar sajtó is, ami nem véletlen: a lista szerint a ToiToi WC-k szerelmese, Azahriah például egy közel másfél órás koncertért 6 millió 350 ezer forintot kér el, Manuel pedig 2 millió 780 ezer forintot 60 perért, de egy Wolf Kati kiskoncert is 1 millió 620 ezer forintról indul. A Pénzcentrum legújabb videójában most annak járt utána, hogy mi ebből az igazság, és tényleg olyan hatalmas összegeket keresnek-e a magyar zenészek, mint ami a listából is látszik.

Ilyen konyhát épít most a legtöbb magyar: mutatjuk a 2023-as trendeket

Valljuk be, nem sok esélye van annak, hogy évente felújítsuk a konyhánkat, tekintve a kialakult gazdasági helyzetet, a magas inflációt és az égbe szökött árakat. Viszont, ha most építkezünk, vagy vágunk felújításba, akkor érdemes előre tervezni és szemezgetni az áruházak, lakberendezési üzletek katalógusaiban az aktuális trendek illetve legjobb megoldások, kialakítások érdekében. Hogy milyen trendeket követnek a magyarok? Mivel burkolják a konyhát? Milyen színeket választanak? Illetve, számíthatunk-e áremelkedésre az egyes termékeket illetően? Cikkünkben ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31