Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.21. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.21. kedd

agrarszektor.hu
A felhőátvonulások mellett általában sok lesz a napsütés, és az Északi-középhegység valamint az Alföld területén helyenként várható zápor, egy-egy helyen zivatar - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.03.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.03.21.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.03.21.) napon.

2023.03.21. kedd: A felhőátvonulások mellett általában sok lesz a napsütés, és az Északi-középhegység valamint az Alföld területén helyenként várható zápor, egy-egy helyen zivatar. Másutt csak elvétve alakulhat ki kisebb zápor. Többfelé lesz élénk, főként a hegyekben erős az északnyugati szél.

A hőmérséklet délután 14 és 19, késő este 5, 11 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.03.22 szerda: Általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Hajnalban északkeleten foltokban köd képződhet. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 0 és +7, a maximum 16 és 21 fok között alakul.

Friss híreink:

Meglepő hírek érkeztek a tojásról húsvét előtt: ezt jobb, ha mindenki tudja

Közelednek a húsvéti ünnepek, ami a hazai tojásfogyasztás egyik csúcsidőszaka. És bár idén sem kell ellátási zavaroktól és áruhiánytól tartani, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) mégis azt javasolja mindenkinek, hogy jó előre szerezzék be az ünnepi ételekhez szükséges tojásmennyiséget. Az Agrárszektor érdeklődésére a szakmai szervezet alelnöke beszélt arról is, hogy milyen a helyzet a hazai és a globális tojáságazatban, mi várható az árstop megszűnése után, és hogy milyen következményei lehetnek a ketreces tartás körül ismét felélénkült uniós vitának.

Viszontagságos gabonapiac nehezíti az idei prognózisokat az állattenyésztésben

Amilyen drasztikusan emelkedtek meg a gabonaárak, az elmúlt hónapokban olyan váratlanul kezdtek el lecsökkeni, ami rengeteg gazdának okoz súlyos gondokat, sokan ugyanis nem adták el a csúcson az árut - tájékoztatta az Agrárszektort Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. A szakember lapunknak beszélt többek között arról is, hogy ma már napi 12-15 ezer tonna gabona érkezhet be hazánkba Ukrajnából, ami havi szinten akár 350-400 ezer tonnát is jelenthet. Elmondta, 2023 február közepéig csak kukoricából mintegy 1,1-1,2 millió tonna jött be az országba, ugyanakkor érdemes vigyázni vele, hiszen míg itthon az okozza a legnagyobb problémát a gazdáknak, hogy a kukoricatermés jelentős része aflatoxinnal szennyezett, addig az ukrán áru fuzáriumos lehet.

Itt a John Deere nagy dobása: meglepő csavarral turbózzák fel a gépeiket

2023-ban új kijelzőcsaláddal és modemekkel frissül a John Deere precíziós mezőgazdasági technológiája. Az új G5 kijelzőcsaládban Full HD felbontás, további memória és megnövelt feldolgozási teljesítmény állnak majd a gazdák rendelkezésére, míg a JDLink M és R modemek azonos gyártótól származó és vegyes gépflottákkal is kompatibilisek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez fájni fog rengeteg magyar melósnak: döntöttek a fizetésükről, komoly összegről mondhatnak le

Abszolút kényszermegoldás külföldi vendégmunkásokkal enyhíteni a magyarországi munkaerőhiányt, ha már nincs rá szükség, "el lehet zárni a csapot" - jelentette ki Juhász Csongor. A Prohuman csoport ügyvezető igazgatója a Pénzcentrumnak adott interjújában arról is beszélt, 2023-ban leginkább a hiányszakmákban készülnek béremelésre a munkaadók. Ezek konkrétan a kékgalléros munkakörben olyan szaktudást igénylő pozíciók, mint például a technikus, a targoncás vagy a műszerész. Ellenben a fehérgalléros munkavállalóknál már nem lesz feltétlenül inflációkövető az bérnövekedés, így ők komoly pénztől eshetnek el. Kifejtette, a vállalat immár hangsúlyosabban a távol-keleti dolgozókkal foglalkozik a környező országokból érkezők helyett. Kijelentette, a hazai lehetőségek kibővültek, és jó, ha ezzel tisztában vannak azok is, akik elhagyták az országot. Interjú.

Itt a brüsszeli mesterterv: őrület, így alakítanák át a vidéki Magyarországot

A zöld beruházások ösztönzése és a városok és régiók közvetlen forrásainak növelése 2023-ban is a helyi vezetők egyik legfontosabb prioritása marad a tervek szerint. Green Deal Going Local (magyarul Zöld Megállapodás) munkacsoport a Régiók Európai Bizottságának (CoR) kezdeményezése, amelynek célja, hogy a városok és régiók az európai zöld megállapodás középpontjába kerülhessenek, miközben hozzájárulnak az Európai Unió (EU) fenntartható növekedési stratégiájához. A szervezet márciusi ülésén elfogadta a 2023-as ütemtervet, és megvitatta a zöld beruházások és az innovatív finanszírozás fellendítésének módjait, hogy a helyi és regionális önkormányzatok elő tudják mozdítani a klímasemleges átmenetet. A HelloVidék most összeszedte az ülés legfontosabb iránymutatásait.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02