Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.29. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.29. szerda

agrarszektor.hu
Nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben az ország legnagyobb részén erősen felhős vagy borult idő valószínű - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.03.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.03.29.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.03.29.) napon.

2023.03.29. szerda: Nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben az ország legnagyobb részén erősen felhős vagy borult idő valószínű. A keleti, északkeleti tájakon lehet a legtöbb, részben szűrt napsütésre számítani. A Dunántúlon néhol gyenge eső előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szél időnként megélénkül.

A hőmérséklet délután többnyire 8 és 13, késő este 0, +8 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyre gyakorol hatást. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.

A következő napon várható időjárás

2023.03.30 csütörtök: Rövidebb vékonyodások, szakadozások mellett jobbára erősen felhős lesz az ég, és délutántól egyre több helyen elered az eső, záporeső. A délnyugati, déli szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +6 fok között várható. Fagyra főként az északkeleti, keleti vidékeken számíthatunk hajnalban, arrafelé a fagyzugokban akár -3, -6 fokig is lehűlhet a levegő. A csúcsérték 10 és 20 fok között valószínű nyugat, délnyugat felé haladva a magasabb értékekkel.

Friss híreink:

Eljött az idő: ez az új technológia teljesen letarolhatja a magyar agráriumot

Az agráriumban a műholdak által készített felvételekhez hasonlóan a drónos monitoring is megvalósítható szolgáltatásként - hangzott el a Portfolio Agrárium 2023 konferencián. A szakemberek szerint a jövőben egyre nagyobb szerepe lesz a monitoringnak, nemcsak az állományok időszaki felmérésében, de a növénytermesztés teljes folyamata során, illetve a döntéshozatalban és a különféle támogatások megítélésében is. Az adatgyűjtés és a megfigyelés, történjen bár műholdakkal, drónokkal vagy rögzített szenzorokkal, mindenképpen a precíziós gazdálkodás részévé fog válni. 

Itt a háború váratlan hatása: ez óriási változásokat hozhat Magyarországon

Óriási változásokat hozhat az orosz-ukrán háború, és annak kimenetele az európai takarmánygyártásban és hústermelésben, könnyen lehet, hogy 2-5-10 év múlva egy új világrend részei leszünk - mondta el Varga Ákos, az UBM Csoport igazgatósági elnöke a Portfolio Agrárium 2023 Konferencián Kecskeméten. A szakember beszélt arról, hogy szerinte most zajlik Közép- és Közép-Kelet Európa „újra szerkesztése”, és egy olyan lengyel-ukrán szövetség jöhet létre, ami a francia-német tengely „ellensúlya” lehet, és ez nagy gazdasági hatással lesz a magyar és környező piacokra is. 

Óriási lemaradásban rengeteg magyar termelő: nincs mese, ezt meg kell lépniük

Új helyzet állt elő az utóbbi időszak jelentős költségnövekedései és áremelései után az élelmiszeriparban, mivel egyelőre bizonytalan, hogy a látványos változások miként hatnak a fogyasztásra és a kereskedelmi folyamatokra, illetve ennek következtében hogyan alakulhatnak a hazai vállalatok jövedelmezőségi és versenyképességi kilátásai. A Kecskeméten megrendezett Portfolio Agrárszektor 2023 konferencián a szakértők vázolták, hogy milyenek lehetnek a meghatározó iparágak idei piaci kilátásai, illetve, hogy milyen új élelmiszeripari fejlesztési és támogatási lehetőségek nyílhatnak a versenyképesség és a jövedelmezőség növelésére. Egy azonban biztos: elkerülhetetlen a változás az élelmiszeriparban, és komoly akadályokkal néznek szembe az ágazat szereplői.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Exkluzív interjút adott Hosszú Katinka: erre költött 200 millió forintot az Iron Lady

Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszó tavaly nyitotta meg első éttermét, ahol mindenmentes, "tiszta" ételeket és italokat árulnak, méghozzá fast food, vagy ahhoz közeli árakon. Vállalkozást indítani, pláne egy új éttermet jelen gazdasági körülmények között nem egyszerű, ettől függetlenül a sportolónő bizakodó, és hogy miért bízik ennyire vállalkozása sikerében - többek között erről is beszélt a Pénzcentrum Cashtag című csatornáján.

Végveszélyben a Balaton: riadót fújtak, ezért visszafordíthatatlan a tó pusztulása

Milyen problémákba ütközik és okoz a nádas irtás a magyar tengernél? Miért fontos a zöldhomlokzatok szorgalmazása? Hová kerülhetnek a most még hiányként feltüntetett WC-k és vizesblokkok a balatoni partokon? Ahogy arról már beszámoltunk, elkészült a Balaton Kiemelt Térség fejlesztési programjának végrehajtási terve, amely kapcsán az azt készítő Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség társadalmasított. A térségben élő szervezetek, önkormányzatok, civil szervezetek, magánszemélyek, igazgatóságok, kutatóintézetek, ügynökségek, helyi közösségek és kapcsolódó minisztériumok mind véleményezhették a területi alapú fejlesztési szemlélettel készült végrehajtási tervet. A véleményezők rámutathattak az egyedi adottságokra, lehetőségekre és fennálló problémákra. A HelloVidék most a balatoni társadalom és gazdaság vázolt szükségleteit és céljait gyűjtötte össze.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13