Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.04. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.04. kedd

agrarszektor.hu
Az ország délkeleti, keleti része fölé többnyire vastag, zárt felhőzet húzódik - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.04.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.04.04.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.04.04.) napon.

2023.04.04. kedd: Az ország délkeleti, keleti része fölé többnyire vastag, zárt felhőzet húzódik. Az északnyugatabbra fekvő területeken naposabb idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Döntően a délkeleti, keleti tájakon fordulhat elő változó halmazállapotú csapadék. Az északi szél továbbra is sokfelé lesz erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű. Késő estére -4 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.04.05 szerda: Nagyrészt közepesen felhős lesz az ég, a délkeleti, keleti megyékben valószínű vastagabb felhőzet. Általában nem várható csapadék, inkább csak a délkeleti, keleti határ közelében van esélye néhol gyenge havas esőnek, hószállingózásnak. Sokfelé lesz élénk, a Dunántúlon és a Zemplén térségében erős az északi szél. Délután 4, 10 fokra számíthatunk.

Friss híreink:

Meghódítja Magyarországot ez az új üdítőmárka: egyre többen csapnak le rá

Szinte lehetetlen ma Magyarországon elérhető áron minőségileg étkezni, ugyanakkor, ha magadnak meg tudod termelni az alapanyagokat, akkor olcsón juthatsz értékes és elsőrendű élelmiszerekhez - mondta az Agrárszektornak Gyulai Évi, a Brancs közösségi finanszírozási portálon is feltűnt Designer Szörp. A különleges és limitált szörpöket készítő és értékesítő szakember az alapanyagokat a családi gazdaságból, valamint az azt körülvevő erdőkből gyűjti össze. Évát rengeteg hazai étterem keresi meg azért, hogy készítsen nekik egyedi, teljesen egyénre és testreszabott különleges szörpöt, most azonban a Brancson való jelenléttel új emberekhez eljuthat itthon a designer szörp fogalma.

Új őrület hódít a magyarok körében: egyre több gazda vesz ilyen gépeket

A magyar gazdák többsége még nincs felkészülve arra, hogy művelés nélküli talajművelési rendszerekben gondolkozzon, azt viszont egyre többen látják, hogy egy időben elvégzett talajmunka, vetés sok esetben milliókat hozhat a konyhára - jelentette ki az Agrárszektornak Dr. Kalmár Tibor, a Väderstad Kft. ügyvezetője. A szakember elmondta, hogy a szántóföldi kultivátorok csak akkor működnek optimálisan, ha a megfelelő teljesítményű traktor mögé kapcsolják őket, de beszélt arról is, hogy nemcsak globálisan, de a magyar termelők körében is egyre keresettebbek a precíz kijuttatásokat lehetővé tevő munkagépek.

Sokan termesztenek otthon hagymát: ezt a legtöbben mégis elfelejtik ültetéskor

Rengeteg hagymaféle létezik, van amelyiknek a levelét, virágát, a többségnek a szárát vagy a „hagymáját” fogyasztjuk. Némelyek igen intenzív ízűek, ezeknek többnyire gyógyhatása is jelentős, de az enyhe változatok is egyre terjednek, ezek elfogyasztása után nyugodtan társaságba mehetünk. Nézzük miből válogathatunk, mert itt az ideje az ültetésüknek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ilyen luxustáborokba menekíti gyerekeit a magyar elit nyáron: a jelentkezés is több százezer forint

Sokan esküsznek rá, hogy a nyelvtanulás egyik, ha nem a leghatékonyabb módja, ha az ember külföldön tölt egy kis időt és anyanyelvi környezetben próbálja meg elsajátítani az általa választott nyelv fortélyait. Manapság szerencsére már számos nyelvtanulást népszerűsítő cég kínál ilyen lehetőséget az érdeklődőknek. Ezek az intézmények az idegen nyelv fejlesztését egy külföldi utazás keretében ajánlják, így a jelentkezők nem csak az adott nyelvet gyakorolhatják, de a fogadó ország kultúráját is jobban megismerhetik és hasznos kapcsolatokra, az itthoni tanulással nem megszerezhető, nemzetközi élményekre is szert tehetnek.

Rémálom lett vidéken a lakásvásárlásból: zsebkendőnyi telken 100 milliós ház a jövő?

Az ingatlanhirdetéseket elnézve azt tapasztalhatjuk, hogy vidéken is az elmúlt időszakban irdatlanul megemelkedtek a családi házak árai. Ami pár éve még luxusingatlannak számított, ma már alap: nagyvárosok lakóparkjaiban 60-80 milliós, használt ingatlan sem számít különlegesnek.Válság és infláció közepette, 2023-ban hogyan alakult vidéken a családi házak iránti érdeklődés? Még mindig nagy a kereslet a Kádár-kockákra, mennyire eladhatók a vályogházak? Mi jellemző most a vidéki ingatlanpiacra? Erről kérdezte a HelloVidék a hazai piac szereplőit.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?