Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.05. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.05. szerda

agrarszektor.hu
Az ország döntő részén fátyol-, illetve képződő gomolyfelhők lesznek, melyek mellett általában több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.04.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.04.05.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.04.05.) napon.

2023.04.05. szerda: Az ország döntő részén fátyol-, illetve képződő gomolyfelhők lesznek, melyek mellett általában több órára kisüt a nap. Az Alföld keleti részein azonban erősen felhős, borult vidékek is lehetnek, azokon a tájakon délutántól kezd szakadozni, csökkenni a felhőzet. Csapadékra nem kell számítani. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a keleti harmadban ismét nagyobb területen megerősödik, amely késő délutántól kezd jelentősen veszíteni erejéből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.
Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk időjárását front ugyan nem befolyásolja, de észak felől a sokévi átlagnál jóval hidegebb levegő áramlik hazánk fölé.
Emiatt az ereink összehúzódnak, ezáltal rosszabb lesz a bőrünk vérellátottsága, amely hamar a bőr kiszáradásához vezet, és különösen a végtagjaink gyors kihűlését eredményezheti.

A következő napon várható időjárás

2023.04.06 csütörtök: Északkelet, kelet felől vastagszik a felhőzet, de a Dunántúlon végig naposabb idő várható. Az északkelet felől érkező csapadékból hazánk keleti harmadán-felén fordulhat elő elszórtan eső, havas eső, hószállingózás. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik, a Dunántúlon és a Bodrogköz területén viharos lökések is előfordulhatnak. Délután 4, 12 fok várható, az északkeleti harmadban mérhetjük az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Egyre több magyar gazda mond le erről az állatról: sorra tűnnek el az állományok

Érezhetően megfogyatkozott az Európai Unió állatállománya az elmúlt időszakban. A sertésállomány az unió egészét nézve 5 százalékkal, a kecskénél pedig 3 százalékos volt a csökkenés, de a juh és a szarvasmarha tekintetében is visszaesés volt megfigyelhető. Magyarországon az uniós átlagnál nagyobb mértékben csökkent a sertésállomány, de ebben nincs semmi meglepő, a fogyatkozás mértéke nem lóg ki az európai átlagból. Az Agrárszektor által megkérdezett szakértő szerint a magyar sertéságazat egy kifejezetten zavaros időszakot tudhat maga mögött, így nincs semmi csodálkoznivaló a számokon.

Meghódítja Magyarországot ez az új üdítőmárka: egyre többen csapnak le rá

Szinte lehetetlen ma Magyarországon elérhető áron minőségileg étkezni, ugyanakkor, ha magadnak meg tudod termelni az alapanyagokat, akkor olcsón juthatsz értékes és elsőrendű élelmiszerekhez - mondta az Agrárszektornak Gyulai Évi, a Brancs közösségi finanszírozási portálon is feltűnt Designer Szörp tulajdonosa. A különleges és limitált szörpöket készítő és értékesítő szakember az alapanyagokat a családi gazdaságból, valamint az azt körülvevő erdőkből gyűjti össze. Évát rengeteg hazai étterem keresi meg azért, hogy készítsen nekik egyedi, teljesen egyénre és testreszabott különleges szörpöt, most azonban a Brancson való jelenléttel új emberekhez eljuthat itthon a designer szörp fogalma.

Új őrület hódít a magyarok körében: egyre több gazda vesz ilyen gépeket

A magyar gazdák többsége még nincs felkészülve arra, hogy művelés nélküli talajművelési rendszerekben gondolkozzon, azt viszont egyre többen látják, hogy egy időben elvégzett talajmunka, vetés sok esetben milliókat hozhat a konyhára - jelentette ki az Agrárszektornak Dr. Kalmár Tibor, a Väderstad Kft. ügyvezetője. A szakember elmondta, hogy a szántóföldi kultivátorok csak akkor működnek optimálisan, ha a megfelelő teljesítményű traktor mögé kapcsolják őket, de beszélt arról is, hogy nemcsak globálisan, de a magyar termelők körében is egyre keresettebbek a precíz kijuttatásokat lehetővé tevő munkagépek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Életveszélyes gyógyszerekre figyelmeztet Zacher Gábor: bárki ráfügghet a közkedvelt tablettákra

Egyre népszerűbbek az ún. okosdrogok a fiatalok körében: ezeknek a modern stimulánsoknak a céljuk, hogy az elme minél hatékonyan működjön, még szélsőséges körülmények, akár alvásmegvonás mellett is. Az Egyesült Államokban annyira elterjedtek mostanra, hogy a Netflix egy dokumentumfilmet is készített a használókról, melyben őszintén vallanak a szerek előnyeiről és hátrányairól. Hogy Magyarországon mennyire népszerűek a receptre kapható, eredetileg többek között a hiperaktivitást kezelésére szolgáló gyógyszerek, pontos adatok nem állnak rendelkezésre, ám Zacher Gábor, ismert toxikológus szerint a feketepiacon egészen egyszerűen beszerezhető szinte bármi. A szorongásoldókkal, alvássegítő gyógyszerekkel, nyugtatókkal azonban teljesen más a helyzet: azokat sokkal gyakrabban szedik a magyarok, és sokkal könnyebb rájuk szokni, mint azt gondolnánk.

Zsebbenyúlós lesz az idei ünnep: mutatjuk, mennyibe kerülnek idén a húsvéti finomságok

Nyakunkon a húsvét és már mindenki javában írja a listát, mit is kell bevásárolnia az ünnepre. A roham a szakemberek szerint már most kezdetét veheti, éppen ezért megkérdeztük a nagyobb áruházakat és a vidék egyik legnagyobb pékségét, hogy mire számíthatunk az árak terén. Lássuk, mire készülnek az áruházak: mennyi lesz idén a kalács és a sonka. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?