Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.06. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.06. csütörtök

agrarszektor.hu
Kelet felől tovább vastagszik a felhőzet, így egyre nagyobb területen erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg nyugat felé haladva több napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.04.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.04.06.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.04.06.) napon.

2023.04.06. csütörtök: Kelet felől tovább vastagszik a felhőzet, így egyre nagyobb területen erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg nyugat felé haladva több napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Eleinte az északkeleti megyékben fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék (kezdetben főként havazás, havas eső), majd kissé nyugatabbra tolódik a csapadékzóna. A havazás esélye északkeleti harmadban a legnagyobb. Az északi, északnyugati szél az Észak-Dunántúlon és az északkeleti harmadban nagyobb területen megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de az északkeleti harmadban több fokkal hűvösebb idő valószínű.
Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Időjárási front nincs felettünk, de az átlagosnál hidegebb időben van részünk. Emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, továbbá rosszabb lehet a bőrünk vérellátottsága, amely hamar a bőr kiszáradásához vezet.

A következő napon várható időjárás

2023.04.07 péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna északkelet felől nyugat felé húzódik. A déli órákig havazás, havas eső, eső egyaránt előfordul, majd inkább esőre számíthatunk, de a hegyekben még vegyes lehet a halmazállapot. A Dunántúlon helyenként megerősödhet az északnyugati szél. Délutánra 3 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Óriási lemaradásban Magyarország: itt az ideje gatyába rázni az élelmiszeripart

A magyar élelmiszeriparral kapcsolatban kettős érzelmeink lehetnek, hiszen mondhatni, hogy egy stabil, válságálló és valóban stratégiai ágazatról van szó, ugyanakkor versenyképesség és jövedelemtermelő képesség terén komoly lemaradásban van az európai versenytársakhoz képest. Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető helyettese az Agrárszektornak elmondta, hogy előre kellene lépnünk abban, hogy minél több olyan tőkeerős és exportképes magyar nagy cégünk legyen, akiknél az exporthoz szükséges kompetenciák erősek, és az exportpiacokon is értelmezhető volumenben képesek termelni. Kiemelte, hogy a Vidékfejlesztési Program keretein belül az élelmiszeripar fejlesztésére nagyságrendileg 800 milliárd forint lesz elérhető a ciklusban, amit, ha jól használnak fel, akkor végre végbe mehet az a modernizáció, ami 30 éve várat magára. Ez egy történelmi lehetőség arra, hogy „gatyába rázzák” a magyar élelmiszeripart, és létrejöjjenek azok a modern technológiával termelő, hatékony, versenyképes üzemméretű vállalkozások, amik aztán tartósan a magyar önellátás és export alappillérei lehetnek.

Egyre több magyar gazda mond le erről az állatról: sorra tűnnek el az állományok

Érezhetően megfogyatkozott az Európai Unió állatállománya az elmúlt időszakban. A sertésállomány az unió egészét nézve 5 százalékkal, a kecskénél pedig 3 százalékos volt a csökkenés, de a juh és a szarvasmarha tekintetében is visszaesés volt megfigyelhető. Magyarországon az uniós átlagnál nagyobb mértékben csökkent a sertésállomány, de ebben nincs semmi meglepő, a fogyatkozás mértéke nem lóg ki az európai átlagból. Az Agrárszektor által megkérdezett szakértő szerint a magyar sertéságazat egy kifejezetten zavaros időszakot tudhat maga mögött, így nincs semmi csodálkoznivaló a számokon.

Meghódítja Magyarországot ez az új üdítőmárka: egyre többen csapnak le rá

Szinte lehetetlen ma Magyarországon elérhető áron minőségileg étkezni, ugyanakkor, ha magadnak meg tudod termelni az alapanyagokat, akkor olcsón juthatsz értékes és elsőrendű élelmiszerekhez - mondta az Agrárszektornak Gyulai Évi, a Brancs közösségi finanszírozási portálon is feltűnt Designer Szörp tulajdonosa. A különleges és limitált szörpöket készítő és értékesítő szakember az alapanyagokat a családi gazdaságból, valamint az azt körülvevő erdőkből gyűjti össze. Évát rengeteg hazai étterem keresi meg azért, hogy készítsen nekik egyedi, teljesen egyénre és testreszabott különleges szörpöt, most azonban a Brancson való jelenléttel új emberekhez eljuthat itthon a designer szörp fogalma.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Rendesen kitömték ezeket a magyar melósokat: itt a legjobban, legrosszabbul keresők hivatalos listája

Bizonyos magyar szakmákban elképesztő havi fizetésemelés élesedett 2022-ben, 2021-hez képest. A listán éllovas büntetés-végrehajtási őrök átlagos havi bruttó bére nem kevesebb mint 60 százalékkal emelkedett a vizsgált időszakban. Sőt, a top10 béremelésen áteső foglalkozások közül csupán 2 olyan, ami nem a rendvédelmi szervek ernyője alá tartozik. Emellett a legfrissebb hivatalos adatok szerint 2022-ben ugyanúgy a légiforgalmi irányítók keresték a legtöbb Magyarországon, mint 2021-ben. Az ilyen pozíciókban dolgozók átlagos havi bruttó bére 2,2 millió forint volt, de tőlük nem sokkal maradtak le a szakorvosok sem, a maguk 2 milliós átlagos havi fizetésükkel. A lista végén sem történtek nagy meglepetések a 2021-es évehz képest, jelenleg Magyarországon legrosszabbul a nád- és fűzfeldolgozó, seprű-, kefegyártók keresnek, de sok örömre a kubikosoknak, a takarítóknak, de az egyszerű mezőgazdasági, erdészeti foglalkoztatottaknak sincs.

Ingyen teremnek az ehető kincsek a magyar erdőkben, mezőkön: ezt jó, ha tudjuk róluk

Egyre nagyobb hangsúlyt kap az életünkben az éghajlatáltozás, az egészséges táplálkozás és minden, ami ezzel a két szegmenssel is összefügghet. Mégis kevesen tudják, hogy a magyar erdők és mezők tele vannak olyan ehető vadnövényekkel, gombákkal, amelyek fogyasztása rengeteg előnnyel jár, jól viselik a klímváltozást, a megismerésüket pedig akár tanítani is lehetne. Most például a medvehagymának van itt a szezonja többek között, de ez a növény csak egy abból a hatszázból, amelyik megterem itthon, és számos előnnyel bír. Medveczki Zoltán erdész beszélt minderről a HelloVidéknek. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?