Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.08. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.08. szombat

agrarszektor.hu
Délutánig túlnyomóan borult lesz az ég, ekkortól azonban az északkeleti megyékben már érdemben csökkenhet a felhőzet, és kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.04.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.04.08.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.04.08.) napon.

2023.04.08. szombat: Délutánig túlnyomóan borult lesz az ég, ekkortól azonban az északkeleti megyékben már érdemben csökkenhet a felhőzet, és kisüthet a nap. Főként a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé várható ismétlődő jelleggel csapadék. Ez döntően eső lehet, de kezdetben helyenként havas esőre, főleg a magasabb részeken havazásra is számítani lehet. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 6 és 11 fok között várható. Késő estére jobbára -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatással számolhatunk, emiatt sokaknál tapasztalható fejfájás, migrén, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.04.09 vasárnap: Kezdetben nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, majd - miközben északkeleten a köd, illetve a rétegfelhőzet fokozatosan feloszlik - szakadozik, gomolyosodik, estére jelentősen csökken a felhőzet. Helyenként alakulhat ki eső, zápor. Az északi szél a Dunántúlon megélénkül. Délutánra 9 és 14 fok közé melegszik a levegő.

Friss híreink:

Csodaszer a kertekben: sosem gondoltad volna, mi mindenre jó a krumplihéj

A burgonya az egyik legsokoldalúbb zöldségek egyike, külön cikket lehetne írni arról, hogy mi mindent készíthető belőle. Ugyanakkor van egy kevésbé ismert oldala is, mégpedig az, hogy a kertben is igen jó hasznát vehetjük. Bár furcsának tűnhet, a krumplit nemcsak termeszteni lehet a veteményesben, hanem például használhatjuk műtrágyaként vagy éppen csigacsaliként. Ám a sor még nem ért véget, de, hogy pontosan mi mindenre jó még, az az alábbi cikkből kiderül.

Kész, vége: ezek a magyar gazdák már biztosan búcsúzhatnak az idei terméstől

Bár áprilist hagyományosan szeszélyes hónapnak mondják, ilyenkor - elméletileg - már nem kellene komolyabb lehűlésektől tartani. Az utóbbi néhány évben azonban rendre megdőlni látszik ez a hagyomány, és az elmúlt napokban megint csak durva fagyokban volt része Magyarországnak. Ezek, valamint a velük járó havazások pedig komoly pusztítást okoztak a gyümölcsösökben, ahol mostanra nem egy fajtánál megkezdődött a virágzás. Ilyenkor a fagyok több gyümölcsnél is jelentős termésveszéssel járhatnak, különösen a kajszi tekintetében. De mennyire is rossz a helyzet? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Itt az ideje gatyába rázni az élelmiszeripart Magyarországon

A magyar élelmiszeriparral kapcsolatban kettős érzelmeink lehetnek, hiszen mondhatni, hogy egy stabil, válságálló és valóban stratégiai ágazatról van szó, ugyanakkor versenyképesség és jövedelemtermelő képesség terén komoly lemaradásban van az európai versenytársakhoz képest. Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető helyettese az Agrárszektornak elmondta, hogy előre kellene lépnünk abban, hogy minél több olyan tőkeerős és exportképes magyar nagy cégünk legyen, akiknél az exporthoz szükséges kompetenciák erősek, és az exportpiacokon is értelmezhető volumenben képesek termelni. Kiemelte, hogy a Vidékfejlesztési Program keretein belül az élelmiszeripar fejlesztésére nagyságrendileg 800 milliárd forint lesz elérhető a ciklusban, amit, ha jól használnak fel, akkor végre végbe mehet az a modernizáció, ami 30 éve várat magára. Ez egy történelmi lehetőség arra, hogy „gatyába rázzák” a magyar élelmiszeripart, és létrejöjjenek azok a modern technológiával termelő, hatékony, versenyképes üzemméretű vállalkozások, amik aztán tartósan a magyar önellátás és export alappillérei lehetnek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ilyen nyaralót kapsz 25 millióért a Balatonnál: itt még tényleg emberi áron lehet ingatlant venni?

25 millió forintért gyakorlatilag lehetetlen bármilyen nyaralóövezeti ingatlant vásárolni Magyarország népszerű üdülőhelyein - tudtuk meg ingatlanpiaci szakértőktől. Árak tekintetében még mindig a Balaton vezet, a legdrágább településeken már bőven 1 millió feletti négyzetméterárakkal kell számolni. A szakemberek szerint azonban lassulóban van a piac, a vevők kivárnak. Ugyanakkor nagy árcsökkenésre nem érdemes számítani.

11+1 remek vidéki program húsvétra: ide menj, ha nem akarsz túl sokat költeni

A friss hazai turisztikai adatok szerint 11 százalékkal több lett a foglalás húsvétra a belföldi szálláshelyeken, mint tavaly. Kitaláljátok, hova utaznak most legszívesebben a magyarok? De hová mehet az, aki csak egy napra kerekedne fel, és valami tartalmas – a húsvéti ünnepkörhöz köthető - vidéki programot keres? Remek kis válogatást hoztunk össze a legjobb vidéki programokból, nézzétek csak!    

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?