Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.09. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.09. vasárnap

agrarszektor.hu
A túlnyomóan borult időt követően napközben egyre jobban szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.04.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.04.09.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.04.09.) napon.

2023.04.09. vasárnap: A túlnyomóan borult időt követően napközben egyre jobban szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap. Késő délután határozott felhőzet-csökkenés veszi kezdetét. Elszórtan fordulhat elő eső, délután elsősorban már csak a Dunántúlon eshet, majd estére ott is megszűnik a csapadék. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A hőmérséklet délután 8 és 14, késő este 1, 6 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon peremére kerülünk, fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.04.10 hétfő: Általában több órára kisüt a nap, de északkelet felől egyre nagyobb területen megnövekszik, majd a délutáni, esti órákban felszakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben az északkeleti országrészben, majd a Dunától keletre szórványosan máshol is eleredhet az eső, zápor. A Dunántúlon kisebb a csapadék esélye. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet többnyire -2 és +4, a maximum 12 és 17 fok között alakul.

Friss híreink:

Végzetes hiba a kertben: ezeket a növényeket soha ne ültesd a fokhagyma mellé

Szinte nincs olyan kert, amelyikbe ne lenne fokhagyma ültetve, a legtöbben azonban bele sem gondolnak abba, mennyit számít az, hogy melyik zöldség mellé kerül. Ha ugyanis nem megfelelő növénypárosításokat alkalmazunk a kertben, könnyen lehet, hogy rossz lesz a zöldségeink íze és minősége, ráadásul az is előfordulhat, hogy jóval kevesebbet teremnek majd. Érdemes tehát utána nézni, hogy melyik zöldségnek melyik lehet jó társa. Az Agrárszetkor most összegyűjtötte, melyek azok a zöldségek, amelyek soha ne kerüljenek a fokhagyma mellé a kertben, és ha lehet, minél távolabb ültessük őket tőle. 

Csodaszer a kertekben: sosem gondoltad volna, mi mindenre jó a krumplihéj

A burgonya az egyik legsokoldalúbb zöldségek egyike, külön cikket lehetne írni arról, hogy mi minden készíthető belőle. Ugyanakkor van egy kevésbé ismert oldala is, mégpedig az, hogy a kertben is igen jó hasznát vehetjük. Bár furcsának tűnhet, a krumplit nemcsak termeszteni lehet a veteményesben, hanem például használhatjuk műtrágyaként vagy éppen csigacsaliként. Ám a sor még nem ért véget, de, hogy pontosan mi mindenre jó még, az az alábbi cikkből kiderül.

Kész, vége: ezek a magyar gazdák már biztosan búcsúzhatnak az idei terméstől

Bár áprilist hagyományosan szeszélyes hónapnak mondják, ilyenkor - elméletileg - már nem kellene komolyabb lehűlésektől tartani. Az utóbbi néhány évben azonban rendre megdőlni látszik ez a hagyomány, és az elmúlt napokban megint csak durva fagyokban volt része Magyarországnak. Ezek, valamint a velük járó havazások pedig komoly pusztítást okoztak a gyümölcsösökben, ahol mostanra nem egy fajtánál megkezdődött a virágzás. Ilyenkor a fagyok több gyümölcsnél is jelentős termésveszéssel járhatnak, különösen a kajszi tekintetében. De mennyire is rossz a helyzet? Az Agrárszektor ennek járt utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Áll a bál az önkiszolgáló kasszák körül: színt vallottak a magyar boltok, ez minden vásárlót érint

Rém megosztott a magyar lakosság az önkiszolgáló kasszákkal kapcsolatban. Legalább annyian szeretik, mint amennyien utálják. Pedig az irány egyértelmű, egyre több üzlet vezeti be ezt a szolgáltatást. Van, amelyik egységnél csak kártyával, van ahol készpénzzel is lehet fizetni, sokaknak megkönnyíthetik a vásárlást, másik viszont ódzkodnak az egésztől, mondván ez is egy munka, miért ők végezzék el. Megkérdeztük szinte kivétel nélkül az összes nagy hazai láncot, hol állnak most az önkiszolgálós kasszák telepítését illetően; a kasszák tényleg elveszik-e az dolgozóik munkáját; illetve hogy jogosak-e az új kiszolgáló egységekkel szembeni hangos kritikák.

Mi kerül idén a húsvéti asztalra? Egyre többen nyitnak az újdonságok felé

Húsvétkor nem csak a klasszikus ételeket érdemes fogyasztani, hanem ajánlott az aktuális, szezonnak megfelelő gyümölcsöt, zöldséget is a menü részévé varázsolni. A hagyományos sonka, tojás, kalács mellett egyre többen teszik le a voksot a zöldségtálak, saláták mellett, melyek amellett, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, rendkívül egészségesek is! Hogy mit ajánlanak a szakemberek? Ennek jártunk utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?