Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.10. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.10. hétfő

agrarszektor.hu
A legtöbb helyen többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.04.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.04.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.04.10.) napon.

2023.04.10. hétfő: A legtöbb helyen többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel. Ezzel szemben a keleti, északkeleti megyék fölé vastagabb felhőzet érkezik, ezért ott kevesebb napsütés lehet, és eső, záporeső, sőt néhol zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül.

A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.04.11 kedd: A gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, de délelőttől nyugat, északnyugat felől már vastagszik a felhőzet. Főleg a nap második felében valószínű elszórtan eső, zápor. Az északi, majd jellemzően a nyugati szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet. A csúcsérték 14 és 19 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: elképesztő, mennyit adnak el belőle

2023 márciusában a magyar gazdák 8,8 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 harmadik hónapjához képest azonban 21,4 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka márciusban a John Deere volt, amelyből 94-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 64 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Solis, az ötödik pedig a Fendt volt az év harmadik hónapjában.

Végzetes hiba a kertben: ezeket a növényeket soha ne ültesd a fokhagyma mellé

Szinte nincs olyan kert, amelyikbe ne lenne fokhagyma ültetve, a legtöbben azonban bele sem gondolnak abba, mennyit számít az, hogy melyik zöldség mellé kerül. Ha ugyanis nem megfelelő növénypárosításokat alkalmazunk a kertben, könnyen lehet, hogy rossz lesz a zöldségeink íze és minősége, ráadásul az is előfordulhat, hogy jóval kevesebbet teremnek majd. Érdemes tehát utána nézni, hogy melyik zöldségnek melyik lehet jó társa. Az Agrárszetkor most összegyűjtötte, melyek azok a zöldségek, amelyek soha ne kerüljenek a fokhagyma mellé a kertben, és ha lehet, minél távolabb ültessük őket tőle. 

Csodaszer a kertekben: sosem gondoltad volna, mi mindenre jó a krumplihéj

A burgonya az egyik legsokoldalúbb zöldségek egyike, külön cikket lehetne írni arról, hogy mi minden készíthető belőle. Ugyanakkor van egy kevésbé ismert oldala is, mégpedig az, hogy a kertben is igen jó hasznát vehetjük. Bár furcsának tűnhet, a krumplit nemcsak termeszteni lehet a veteményesben, hanem például használhatjuk műtrágyaként vagy éppen csigacsaliként. Ám a sor még nem ért véget, de, hogy pontosan mi mindenre jó még, az az alábbi cikkből kiderül.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kétkezi melósból lett a YouTube nagyágyúja Handrás: most elárulta, mennyit keres a videózással

Vannak olyan magyar videósok, akik egy-egy szponzorált tartalomért súlyos milliókat is elkérnek a cégektől, ő is kereshetne sokkal több pénzt a csatornájával, de akkor el kellene adnia magát, ami a hitelességébe kerülne - mesélte interjúnkban Horváth András, aki azt is elárulta, ő mennyit keres a YouTube-on. A Handrás néven ismert videós kifejtette, nem tartja magát influencernek, és a falra mászik attól, ha valakinél 10-ből 9 poszt valamilyen termék reklámozásáról szól, és nem is hisz ezeknek a tartalomgyártóknak. Mesélt arról is, hogy jutott el odáig, hogy ma már főállásban csak a videózással foglalkozik, és azt is megtudtuk tőle, mennyi meló van amögött, hogy hétről hétre minőségi videók kerüljenek fel a csatornájára.

Parasztházak díszei voltak egykoron: ma így használhatjuk okosan e meseszép tárgyakat

Székely Csilla lakberendező és bútorfestő népi iparművész. Férje révén ismerkedett meg közelebbről Torockó magyar motívumaival, népi stílusjegyeivel, torockói magyar motívumokat tervez, fest bútorokra, lakberendezési kiegészítőkre, ajándéktárgyakra, és rengeteg hasznos segítséget ad annak, aki kikéri a véleményét. Most a HelloVidéknek mesélt arról, hogyan lehet akár egy mai modern házba is becsempészni hagyományos paraszti bútorok segítségével egyfajta harmonikus és egyedi népiességet, hagyományőrzést, és azt is megtudtuk tőle, mire használták régen, és hogyan használhatóak manapság a régi magyar paraszti világ autentikus bútorai.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?