Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.29. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.29. szombat

agrarszektor.hu
A vastagabb, összefüggő felhőzet keletre szorul, másutt szakadozik a felhőzet, majd egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.04.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.04.29.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.04.29.) napon.

2023.04.29. szombat: A vastagabb, összefüggő felhőzet keletre szorul, másutt szakadozik a felhőzet, majd egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Reggel, kora délelőtt még több helyen lehet csapadék, majd délutántól elsősorban a Dunántúlon alakulnak majd ki záporok, zivatarok. Néhol heves zivatar is előfordulhat. A légmozgás a legtöbb helyen mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 16 és 24 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb, míg a tartósan felhős részeken a leghűvösebb. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombaton mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.04.30 vasárnap: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés valószínű, ugyanakkor elszórtan kialakul záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel a középső és északkeleti országrészben. Az északi szél a Dunántúlon és északkeleten több helyütt megélénkül. A csúcsérték 17 és 22 fok között várható.

Friss híreink:

Drasztikus lépésre készül Amerika: ez Európára is óriási hatással lehet

Az Egyesült Államok kormánya évek óta fokozott aggodalommal figyeli a madárinfluenza terjedését, ami Amerikában is komoly károkat okoz az állattartásban. A vírus H5N1 törzse már több tízmillió csirkét fertőzött meg Amerika-szerte. A tojás ára az egekbe szökött, és félő, hogy a járvány átterjedhet más haszonállatokra is. Ezért a Biden-kormány történelmi lépésre készül és átfogó oltási kampányt tervez.

Poloskák lephetik el a magyar kerteket: itt a tuti módszer a kártevők ellen

A poloskák kétségtelenül a nemkívánatos vendégek közé tartoznak, akár a kertünkről, akár az otthonunkról van szó. Beléptünk a tavaszba, ami a szebbnél szebb színekben úszó virágok, madárdal és meleg mellett azt is jelenti, hogy az említett „vendégek” is kezdenek előbújni. Ráadásul a tél is roppant enyhe volt, ami csak tovább tetézi a bajt, hiszen nem volt tartós hideg, ami el tudná pusztítani őket. Amint kezd hűvösebbé válni az idő, szinte elözönlik a lakásokat, házakat, hogy telelő rejtekhelyet keressenek maguknak. A legkisebb résen is bejutnak, így az ember gyakran csapatostul találkozhat velük a nyílászárók körül, vagy éppen a falakon.

Nagy csavar jöhet a magyar mezőgazdaságban: durva dolog történhet az árakkal

Mind Magyarországon, mind pedig nemzetközi szinten elkezdtek csökkenni a mezőgazdasági termékek árai. Új árszintek van kialakulóban, amelyet még rengetek körülmény befolyásolhat, ám arra mindenkinek számítania kell, hogy ezek rövid távon aligha lesznek sokkal alacsonyabbak a mostaniaknál. Ha azonban nem történik semmi váratlan esemény, a szakértő szerint növénytermesztés és az állattenyésztés árai egyaránt csökkenhetnek. Ez pedig végső soron az élelmiszerek árának csökkenését is maga után vonhatja, bár az egyes állatbetegségek járványszerű felbukkanása sokat ronthat ezen a helyzeten.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

100 ezres extra kiadás vár rengeteg magyar szülőre: nincs mese, ezért keményen fizetni kell 2023-ban

Aki tévedt már be hétvégén játszóházba, trambulinparkba, vagy egyéb tematikus gyerekfuttatóba, szabadulószobába, lézerharcos csarnokban, az biztosan megdöbbent azon, hogy szinte futószalagon bonyolítják le a születésnapokat. Annak ellenére hogy nem olcsó, 50 ezer forint alatt szinte már semmilyen lehetőség sincs, a felső határ pedig szó szerint a csollagos ég.

Kutyások, figyelem! Megszólalt a hazai szakember: erről minden gazdinak tudnia kell

A fajtatiszta kutyák népszerűsége az utóbbi években folyamatosan nőtt, és egyre több kutyatulajdonos dönt úgy, hogy egy ilyen kutyafajtát választ magának. A fajtatiszta kutyák népszerűségét a különféle tényezők befolyásolják, amellyel érdemes tisztában lenni. A gazdik tájékoztatására jött létre a Magyar Ebtartók Segítő Egyesülete, ahol Csillik Szilvia válaszolt kérdéseinkre.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58