Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.01. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.01. hétfő

agrarszektor.hu
Az ország északkeleti harmadán derült lesz az ég, de a Dunántúl felett levő felhőzet is szakadozik, így ott is, mint az ország többi részén sok napsütés várható a délnyugat felől megnövekvő fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.05.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.05.01.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.05.01.) napon.

2023.05.01. hétfő: Az ország északkeleti harmadán derült lesz az ég, de a Dunántúl felett levő felhőzet is szakadozik, így ott is, mint az ország többi részén sok napsütés várható a délnyugat felől megnövekvő fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél csak Sopron körül erősödhet meg, másutt inkább élénk lökések lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.
Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.05.02 kedd: Délnyugat, nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet. Hazánk nyugati felén-kétharmadán egyre több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar. A délkeleti, keleti, majd a Dunántúlon az északi szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Délután 16, 25 fok várható, délkeleten számíthatunk a melegebb, a csapadékosabb nyugati vidékeken a hűvösebb időre.

Friss híreink:

Nagy veszélyben a mezőgazdaság: a 2022-es aszály csak a kezdet volt

2022-ben az egész ország a bőrén érezte a klímaváltozás okozta rekord aszály következményeit. Az évről évre fenyegető szárazságok a vízellátást, a mezőgazdaságot és az élelmiszerláncot is fenyegetik. Magyar és nemzetközi tudósok pedig különböző modellekkel próbálják megbecsülni, pontosan mekkora veszélyt is jelent az agráriumra és a társadalomra a globális felmelegedés, és vajon mi várható az elkövetkező évtizedekben. A kutatások pedig mind aggasztó képet mutatnak.

Ez a helyzet valójában a bioélelmiszerekkel: erről sokan nem is tudnak

Egyre többen próbálnak meg kiskertjükben vegyszerek nélkül gazdálkodni. A biotermékek biztosan nem tartalmaznak szermaradványt, de nem véletlenül drágábbak. A termés egy része a kórokozóké, kártevőké lesz, így az egységnyi területen elérhető kisebb hozam magasabb árral párosul.

Drasztikus lépésre készül Amerika: ez Európára is óriási hatással lehet

Az Egyesült Államok kormánya évek óta fokozott aggodalommal figyeli a madárinfluenza terjedését, ami Amerikában is komoly károkat okoz az állattartásban. A vírus H5N1 törzse már több tízmillió csirkét fertőzött meg Amerika-szerte. A tojás ára az egekbe szökött, és félő, hogy a járvány átterjedhet más haszonállatokra is. Ezért a Biden-kormány történelmi lépésre készül és átfogó oltási kampányt tervez.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Balogh Levente: sokan meggazdagodhatnak a visszaváltós PET-palackokból Magyarországon

Nincs apelláta, 2024. január elsejétől Kelet-Európában is be kell vezetni a visszaváltható PET-palackokat, Balogh Levente pedig azt várja az intézkedéstől, hogy ezek a csomagolóanyagok teljesen eltűnnek a szemétből. A Szentkirályi Magyarország elnöke hozzátette: Nyugaton is sokan jöttek rá, hogy a visszaváltós rendszerben a PET nem szemét, hanem árucikk, és rendesen meg is szedték magukat belőle. Az üzletembertől megtudtuk, hogy áll most munkaerő tekintetében a Szentkirályi, és az épp most futó, Az álommeló című műsoráról is beszélgettünk: mint elmesélte, az elején kapott hideget-meleget, de a nézők már kezdik megérteni, miért kapnak olykor elsőre bagatellnek tűnő feladatokat a jelentkezők. Abban is sokan kételkednek, hogy ő maga egy-egy forintonként építette fel a vállalkozását, de most elmesélte a teljes történetet. Interjú.

Őrület, hová kirándul májusban rengeteg magyar: 9 csodaszép, vidéki kastély csalogat

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, a NÖF (Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.) koordinációjában, összesen 60 milliárd forintból nyerték és nyerik vissza régi szépségüket Magyarország jelentős műemléki helyszínei, melyek között kastélyok és várak is találhatóak. A felújított kastélyok közül most bemutatunk párat, melyek közül nem mind a program keretében szépült meg, de ennek ellenére is érdemes őket tavasszal felkeresni, hisz nemcsak az épületek maguk, de az őket körülvevő park, természeti környezet is szemet gyönyörködtető ilyenkor. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?