Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.04. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.04. csütörtök

agrarszektor.hu
A felhőzet gomolyosodását követően sok napsütés várható, több gomolyfelhő a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti felén képződhet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.05.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.05.04.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.05.04.) napon.

2023.05.04. csütörtök: A felhőzet gomolyosodását követően sok napsütés várható, több gomolyfelhő a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti felén képződhet. Délután egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat - nagyobb eséllyel a délkeleti, keleti határvidéken. Az északias szelet Borsodban és a Zemplén térségében erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.05.05 péntek: A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés ígérkezik. Csapadék nem várható. Gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú légmozgás. Délutánra 19 és 24 fok közé melegszik a levegő.

Friss híreink:

Súlyos gondok jöhetnek Magyarországon: beüthet a hiány a takarmányiparban?

Az ukrán gabona okozta zavar talán már senkinek sem lehet meglepő, ugyanakkor számos kérdés vetődik fel esetében. Legyen szó állattartásról, élelmiszeriparról, növénytermesztésről, nagy a bizonytalanság. A takarmányiparról nem is beszélve. A kialakult helyzet ugyanis keveréktakarmány-gyártást érinti talán a leginkább. Az már látszik, hogy ez esetben idén lesz csökkenés, hiszen az állatállományban is volt, főleg a sertéseknél. A szakértők nagyjából 10%-kal kalkulálnak. Ami viszont biztos, hogy kulcskérdés lesz az, hogy az importtilalom meddig fog fennállni.

Súlyos döntés születhet: ez rengeteg magyar sertéstartót érint

Az afrikai sertéspestis (ASP) 2018-as felbukkanása óta rendkívül komoly problémát jelent Magyarországon.  A betegség nemcsak a hazai vaddisznó- és házisertés-állományt veszélyezteti, de jelentős nehézségeket ró az ágazat szereplőire, és komolyan csökkenti az ország sertéságazatának exportlehetőségeit. Jó hír azonban, hogy a hazai házisertés-állományban mindezidáig nem jutott be a vírus, és az ASP felszámolására irányuló mentesítési terv is jól halad. De mekkora problémát is jelent itthon a betegség? Mi várható a következő időszakban? Mennyire tudatosak a sertéságazat magyar szereplői? Az Agrárszektor erről kérdezte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) és a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségét.

Újabb céggel bővülhet a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

Teljesen megszünteti és felszámolja a tojótyúk- és a tojástermelés-ágazatát a Talentis Agro Csoport, mert egyre többször okoz nehézséget a termék eladása, közép-európai szinten ugyanis a kiskereskedelmi láncok beszerzői határozzák meg a piacot, nem a kisebb cégek - tájékoztatta az Agrárszektort Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, a cég pulykaérdekeltsége azonban piacvezető ágazatnak számít, és nagy fejlesztései terveik vannak ebben a szektorban. A szakember többek között arról is beszélt lapunknak, hogy további akvizíciókat terveznek a jövőben, főleg a termőföldekben és a tejhasznú szarvasmarhákban céloztak meg növekedést. Hozzátette, egyre többen keresik meg őket - főleg a generációváltás miatt - azzal, hogy eladnák a cégüket, így szinte folyamatosan nézegeti a cégcsoport a felvásárlásra alkalmas vállalkozásokat.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez ma a top 10 legolcsóbb új autó Magyarországon: 5 millió alatt már szinte semmit sem kapsz

A helyzet januárhoz képest változatlan: 4 millió forint alatt még mindig lehetetlen új autót vásárolni Magyarországon, a legfapadosabb, legolcsóbb modell is jóval többe kerül ennél. Viszont a 10 legolcsóbb hazai új autó közül volt olyan, amelyik százezrekkel lett olcsóbb január óta, de összességében több az olyan kocsi, aminek felment az ára. Megnéztük azt is, mennyibe kóstálnak manapság a magyarok kedvenc autói.

Sok kutyás nem tudja: ennyibe kerül idén, hogy túlélje kedvencünk ezeket a kórokat

A meleggel olyan kellemetlenségek is együtt járnak, amikre fokozottan oda kell figyelnünk: megérkeznek a szúnyogok és a kullancsok. Ezek az élősködők nagyon nagy bajt okozhatnak, akár halálos kórral is megfertőzhetik négylábú kedvenceinket. És akkor ott vannak azok a veszélyek, amelyek szintén nagyon komolyak, pedig nem is gondolnánk, hogy egyáltalán bajt okozhatnának négylábú kedvencünknek. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?