Akkora eső jött, amilyen már rég volt itthon: mutatjuk, hol esett a legdurvábban

Akkora eső jött, amilyen már rég volt itthon: mutatjuk, hol esett a legdurvábban

MTI
Az elmúlt egy hét alatt 100 milliméternél több eső esett Sellyén és a Bakonyban - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közölte, csak az elmúlt egy hétben a Tiszától nyugatra szinte mindenütt 50 milliméter fölött alakult a lehullott csapadék mennyisége, de néhány állomáson ez a mérték már 100 milliméter körüli vagy meghaladja azt. Az szekemberek hozzátették, a május az egyik legcsapadékosabb hónap a sok éves átlag alapján, országos átlagban 60 milliméter körüli átlagos csapadékkal. Emellett azt is megjegyezték, hogy idén bőven az átlagosnál több eső fog esni májusban, de közel sem kiugróan sok, egyelőre az idei május nincs az évszázad tíz legcsapadékosabb májusa között.

A meteorológiai szolgálat szerint szerdán és csütörtökön még eshet az eső, de a hétvégétől inkább már csak helyenként tarkíthatják futó záporok, zivatarok az időjárást, és jelentősen melegszik is péntektől az idő. A bejegyzéshez készített infografika szerint az elmúlt hét napban Sellyén 109,9 milliméter eső esett, Szentkirályszabadja repülőtéren pedig 101,7 millimétert mértek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31