Brutális vihar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Brutális vihar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
A mondás szerint a májusi eső aranyat ér, és bizony a mai napon sem marad csapadék nélkül Magyarország. A zivatarok, a felhőszakadások és a viharos erejű széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország legtöbb vármegyéjére első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hajnalban, reggel kelet felől sodródhatnak be intenzívebb záporok mellett zivataros gócok. A kísérőjelenség főleg intenzív csapadék formájában várható (> 20-30 mm, lokálisan ennél több is lezúdulhat), emellett jégeső (1-2 cm), és néhol viharos szél (> 60 km/h) is lehet - írta meg a met.hu. Szerdán főként a keleti térségben és a középső országrészben várhatók nagyobb számban zivatarok, amelyek akár villámárvizeket is okozhatnak. Heves zivatarok mindkét nap előfordulhatnak erősen viharos szél és nagyobb méretű jég kíséretében. Az egyre nagyobb területen megerősödő északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon 60-80 km/h közötti viharos lökések kísérik.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A zord időjárási viszonyokra való tekintettel az Országos Meteorológiai Szolgálat több figyelmeztetést is kiadott. Ezek értelmében:

Zivatarveszély miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Csongrád-Csanád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékre, valamint felhőszakadás veszélye miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben Heves és Jász-Nagykun-Szolnok, illetve elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Csongrád-Csanád megyére.

Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna vármegyékre. A várható viharos széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Tolna, Vas és Zala vármegyékre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?