Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.03. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.03. szombat

agrarszektor.hu
A Dunántúl délnyugati, nyugati részén is csökken a felhőzet, ott is sok napsütés várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet az égen - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.06.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.06.03.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.06.03.) napon.

2023.06.03. szombat: A Dunántúl délnyugati, nyugati részén is csökken a felhőzet, ott is sok napsütés várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet az égen. Általában száraz idő várható, de délelőttig a délnyugati határnál előfordulhat néhol zápor. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, az északkeleti harmadban erős lökések kísérhetik. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható.
Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk felléphet fejfájás, vérnyomás-változás, megnyúlhat a reflexidő, és a szervezet görcskészsége is erősödhet.

A következő napon várható időjárás

2023.06.04 vasárnap: Gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk, majd helyenként meg is vastagodhat a felhőzet, és záporeső, zivatar is előfordulhat, átmeneti szélerősödéssel. Délutánra 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ezek a trükkök tényleg működnek: így szabadulhatsz meg a csigáktól a kertben

Igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha egy szép, burjánzó kertnek vagyunk a tulajdonosai. Az idilli képet azonban hamar romba döntheti az, ha féltve őrzött, gondozott növényeinken kisebb-nagyobb rágásokat találunk vagy éppen csigák hada szállta meg őket. Ezek a kis élőlények nagyon sok bosszúságot okozhatnak, de, mint szinte mindenre, erre is van megoldás. Nem kell azonnal mindenféle vegyszerhez nyúlnunk és remélhetőleg többet a fejünket sem kell törni, hogy mit is tehetnénk a nemkívánatos vendégek ellen. Alábbi cikkünkben egy csokorba szedtük a legegyszerűbb és legtutibb praktikákat.

Meghódítaná Európát ez a magyar húsfajta: mégsem tudja elhagyni az országot

A galambhús néhány évtizeddel ezelőtt még egy teljesen megszokott étel volt a családok asztalán, mára már szinte csak a luxuséttermekben találkozhatunk vele. Mondhatni, hogy a 80-as évektől kezdve folyamatos mélyrepülésben volt az ágazat, most pedig keményen dolgoznak azért, hogy újra szárnyalhasson. Hamarosan elkészül Magyarország első vágóhídja, ahol galambokat is vágnak majd - ez kétségtelenül nagy löketet adhat majd a termelőknek, valamint az export is felélénkülhet. Hogy pontosan mi is a helyzet a szektorban, annak jártunk most utána.

Dupláztak tavaly a baromfifeldolgozók, mínusz 4 milliárd a Pápai Húsnál

Jelentősen nőtt tavaly a baromfis cégek árbevétele, igaz, a költségeik is, ám így is lényegesen jobban szerepeltek, mint a sertéshúsos cégek - derül ki hat meghatározó feldolgozó beszámolóinak elemzéséből. Az összkép vegyes, de bíztató, hogy a baromfisok esetében nőtt az EBITDA margin, ötödével nőttek a bérek és kettejük esetében a drasztikusan elszálló kamatok ellenére sem változtak érdemben a finanszírozás költségei. A sertéshúsos cégek számai már nem ilyen jók: bár az árbevétel mindenhol emelkedett, különösen a Pápai Hús eredménye lesújtó, amely mínusz 4,138 milliárdos adózott eredménnyel zárta az évet.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ők most a legkeresettebb bűnözők Magyarországon: vérdíj is van a gazemberek fején, veszélyesek

Az elmúlt három évben a magyar rendőrség által kifizetett legmagasabb összegű nyomravezetői díjkitűzés bruttó 500 000 forint volt - közölte a Pénzcentrum kérdésére az ORFK. Mint megtudtuk, a rendőrségi honlapon szereplő top 50-es körözési listát a különböző hatósági szervek iránymutatásai, javaslatai alapján szokták frissíteni, amikor ez indokolt. Jelenleg öt toplistás bűnöző fején van díjkitűzés: akad köztük embercsempész, csaló, ittas vezető és rabló is. Bár nem toplistás gazember, de legutóbb március végén tűztek ki 500 ezer forintos nyomravezezői díjat annak a férfinak az ügyében, aki kirabolt egy nagykanizsai dohányboltot.

Gigabírságot fizethet, aki eltapossa ezeket a bogarakat: sokan nem is sejtik, minden kertben ott vannak

Sokan rettegünk a ház körül vagy a lakásban felbukkanó váratlan vendégek láttán, ilyenkor óhatatlan módon nyúlunk papucsért, légycsapóért, bámilyen más "fegyverért", amivel lecsaphatjuk, vagy elűzhetjük őket. Itt jön viszont egy nagyon fontos dolog! Rengeteg kertben és házban is felbukkanó rovar számít védettnek, ennek mentén pedig "borsos ára", vagyis nagyon magas természetvédelmi értékük van! Nem is ritka, hogy egyes péládonyok természetvédelmi értéke akár több százezer forint is lehet. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02