Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.13. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.13. kedd

agrarszektor.hu
Az ország zömén sok napsütés várható képződő gomolyfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.06.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.06.13.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.06.13.) napon.

2023.06.13. kedd: Az ország zömén sok napsütés várható képződő gomolyfelhőkkel. Ugyanakkor a keleti, északkeleti megyékben lehetnek felhősebb tájak, de arrafelé is a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Egy-egy futó zápor sem kizárt. Az északkeleti, északi szelet Borsodban és a Tiszántúlon estig élénk széllökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet zömmel 20 és 25 fok között alakul, de a felhősebb tájakon helyenként kevéssel 20 fok alatt marad.
Késő estére többnyire 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás ugyan most nincs, de térségünkbe az eddigihez képest több fokkal hűvösebb légtömeg áramlik, ezért a légköri változásokra különösen érzékenyek a hidegfrontoknál tapasztalható tüneteket észlelhetik.

A következő napon várható időjárás

2023.06.14 szerda: A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Kevés helyen fordulhat csak elő zápor, esetleg egy-egy zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Friss híreink:

Megszólalt a szakértő: nem szabad, hogy a hús újra csak a gazdagoké legyen

Óriási a bizonytalanság jelenleg a magyar húsiparban a gazdaság szinte minden tényezőjét tekintve, ráadásul az ágazati szereplőinek fel kell készülnie az import erősödésére, illetve a fogyasztói kereslet várható, jelentős mértékű csökkenésére is - mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Vitafort Zrt. Országos Szakmai Partnertalálkozóján Dabason. Kiemelte, az ársapka például egyértelműen növelte a sertéscomb importot hazánkban, miközben a sertéshús behozatalunk 13%-kal nőtt 2022-ben, az ársapka alá tartozó sertéscomb importja közel 46%-kal emelkedett meg. A szakember hangsúlyozta, ha azt akarjuk, hogy 2-3-5 év múlva is legyen magyar húsipar, megfelelő mennyiségben és minőségben legyenek hazai húsok és húskészítmények az üzletek polcain, akkor a fogyasztó felé a termékek valódi önköltségét meg kell jeleníteni.

Ez a növény sokat hozhat a konyhára, de oda kell figyelni a piacára Európában

Magyarországon az utóbbi években ismét nőni kezdett a facélia, avagy a mézontófű vetésterülete, mivel Nyugat-Európa részéről egyre komolyabb igények jelentkeznek a facélia vetőmagjára. A növény termesztésében ugyanakkor megfigyelhető egy ciklikusság, mivel a vetőmag ára a mindenkori terményáraktól függ. A mézontófű azonban ezen túl is hasznos lehet a magyar gazdák számára, hiszen a Közös Agrárpolitika rendszerében méhlegelőként, illetve ökológiai jellegű másodvetésként elszámolható vállalásként. De mekkora az érdeklődés a facélia termesztése iránt a magyar gazdák részéről? Milyen bevételük származhat ebből a növényből? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a szakértőket.

Durva, mire készülnek az amerikaiak: ez a gép óriási változást hozhat a földeken

Amerikai tudósok egy olyan mezőgazdasági robotot hoztak létre, amely fedélzeti érzékelőivel különféle adatokat képes gyűjteni. A robot valójában egy kisebb méretű traktor, ezért a tervezői szeretnék, ha a későbbiekben különféle felszerelések is csatlakoztathatóak lennének rá.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Magyar rögvalóság: ezeken a megyeszékhelyeken egy élet mukája is kevés a saját lakáshoz

Az elmúlt hónapokban cikksorozatunk keretében már végig jártuk, hogy melyik megyeszékhelyen mennyibe is kerül átlagosan egy ingatlan. Ekkor egészen pontosan azt vizsgáltuk meg, hogy melyek a megyeszékhelyek legolcsóbb és legdrágább utcái. Azonban érdemes azt is megvizsgálni, hogy az átlagos négyzetméterárak hogyan viszonyulnak a megyei átlagfizetéshez. Azaz hány évnyi fizetésünkbe kerülne egy átlagos méretű lakás a fővárosban, vagy a megyeszékhelyek egyikén. Jelen cikkünkben ennek jártunk utána, illetve azt is megnéztük, hogy van-e esélyünk hitel nélkül ingatlant vásárolni, vagy a legtöbb magyarnak a saját lakás már csak álom marad.

Így nyírja ki a rezsidémon a szabadtéri színházakat: egyre szűkül a vidéki repertoár

Az emelkedő energia- és gázárak, a kétszámjegyű infláció komoly terhet rónak a részben, vagy egészben önkormányzati fenntartású intézményekre, aminek a következményeként több fővárosi és vidéki színház is kénytelen volt drasztikusan változtatni műsortervén. Ahogy korábban a HelloVidék körképéből is kiderült, nem egy vidéki színház hónapokra leállt. Közeleg a nyár, a kőszínházak bezárnak, helyette azonban nyitnak a szabadtéri színpadok. Ezért is gondoltunk arra, ezúttal a nyári játszóhelyek helyzetét járjuk körbe: mi várható, milyen jegyárakkal számolhatunk, mennyiben érintik őket is a kulturális megszorítások? Pócza Zoltánnal, a Szabadtéri Színházak Szövetsége elnökével interjúztunk, aki immár 6 éve vezeti a szervezetet, és aki nem mellesleg a Kőszegi Várszínház igazgatója is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14