Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.15. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.15. csütörtök

agrarszektor.hu
Tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely a délkeleti, keleti megyéink fölött meg is vastagszik, így ott erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt pedig gomolyfelhők képződnek - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.06.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.06.15.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.06.15.) napon.

2023.06.15. csütörtök: Tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely a délkeleti, keleti megyéink fölött meg is vastagszik, így ott erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt pedig gomolyfelhők képződnek. Északnyugat felé haladva számíthatunk több - de ott sem zavartalan - napsütésre. Napközben legfeljebb egy-egy zápor lehet, majd késő délutántól, estétől a délkeleti, keleti határszélen eleredhet az eső. Gyenge vagy mérsékelt lesz az északias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.
Késő este 16 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.06.16 péntek: A Dunántúl nyugati részén napos idő várható kevés gomolyfelhővel, míg ettől keletebbre egyre összefüggőbb, vastagabb felhőzet valószínű, sőt elsősorban a Tiszántúlon borult körzetek is lehetnek. Ott tartós esőre is van esély, másutt helyenként alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, főként az Alpokalján erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon kissé hűvösebb is lehet.

Friss híreink:

Elképesztő, ami a sertéshússal történik itthon: meglepő hírek jöttek

Igazi hullámvasútra „ült fel” a sertéságazat az elmúlt időben. Kétségtelenül szinte kivétel nélkül minden termelőnek, gazdálkodónak komoly gondokkal kellett szembenéznie, ám ez hatványozottan igaz azokra, akik sertéssel foglalkoznak. Ráadásul az árstop is plusz porszem lett a gépezetben, hiszen a sertéshús-importunk 13%-kal nőtt 2022-ben, az ársapka alá tartozó sertéscomb import viszont közel 46%-kal növekedett - mindez jól jelzi, milyen hatást tud gyakorolni egy piacidegen intézkedés. Hogy hogyan alakultak az árak és milyen kilátások vannak az ágazatban, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Júliustól drágulnak az élelmiszerek az új csomagolóanyag-szabályozás miatt

Akár 4 százalékkal is drágulhat az élelmiszer az új, kiterjesztett gyártói felelősség miatt, a csomagolóanyagok után fizetendő új iparági teher bevezetése után. A korábbi termékdíjak mellé új, ráadásul sokkal nagyobb mértékű költségelemként július elsejétől érkező tétel hozzávetőleg 120 milliárd forintos kiadást jelent az élelmiszeriparnak, amely az ágazat 2021-es eredményének csaknem 60 százalékát jelenti. A költségnövekedést ezért minden szereplő megpróbálja majd áthárítani, amely érezhető drágulást jelent majd a fogyasztói árakban is. Az aggódó iparág most a jogszabály bevezetésének halasztását próbálja elérni, de nagy reményeket nem fűznek ehhez, mert a korábbi egyeztetések során megfogalmazott szempontjaikat sem tükrözi a két hét múlva életbe lépő szabályozás.

Kifakadtak a magyar méhészek: eldurvult a helyzet a mézpiacon

Óriási az elkeseredettség a magyar méhészek között, az elmúlt időszakban mintha minden összeesküdött volna ellenük. Tavaly ősz óta gyakorlatilag nincs felvásárlás, de még ha lenne is, az is rendkívül alacsony áron, jóformán az önköltségi szint alatt lenne. Mindezek mellett a magyar méhészeknek azzal a furcsa jelenséggel kellett szembenézniük, hogy a tél második fele enyhébb volt, mint az azt követő tavasz. A hideg, szeles és csapadékos idő, valamint a tavaszi fagyok hatására pedig jóval gyengébb méztermés várható idén, ami szintén komoly probléma lehet. Az Agrárszektor által megkérdezett méhészek azonban úgy látják, az ágazatra jelenleg a legnagyobb fenyegetést az európai uniós piacokat elárasztó ukrán, kínai és török mézek és hamisítványok jelentik.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Évközi minimálbér-emelés: így állnak most a tárgyalások, reménykedhetnek a magyar dolgozók?

Nincs egyeztetés a kormány és a versenyszféra között az évközi minimálbér emelésről, és nem is valószínű, hogy ez be fog következni - mondta a Pénzcentrumnak Gazsi Attila. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettesével az EU-n kívülről érkező vendégmunkásokról is beszélgettünk. Mint kifejtette, ezek a dolgozók nem konkurenciái a magyar munkavállalóknak, sőt, egy külföldi három magyarnak menti meg a munkahelyét azzal, hogy a munkaerőhiányos környezetben idejön dolgozni. A szakember szerint bár valóban tízezres nagyságrendben dolgoznak itthon külföldiek, de még mindig csak nagyon kis százalékát teszik kiz összes dolgozónak. Interjú.

Ijesztő pókok lapulnak a magyar kertekben, féljünk vagy ne féljünk? Ezt kell tudni róluk, ilyen a csípésük

A kertkapcsolatos, vagy sűrű növényzet által övezett otthonokban érthető okokból több pókkal találkozhatunk, mint egy nagyvárosi 10. emeleti lakásban. Védekezni ellenük elviekben alapos takarítással és szúnyoghálókkal lehet, de még így is megtalálják a befelé vezető utat. (A vegyszeres irtást most felejtsük el!) De mennyire kell félni a pókoktól? Melyikük csíp? Mennyire veszélyesek egyáltalán? Tényleg belemászhatnak éjszaka az ember szájába? Hasonló mendemondák nyomába eredtünk, a HelloVidék segítségére pedig Braunmüller Lajos, az Agrárszektor főszerkesztője volt, aki, nem tévedés, rajong a pókokért. Ezekért a nyolc lábú, szőrös, apró szörnyetegnek látszó állatkákért.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?