Hatalmas eső jöhet szerdán: mutatjuk, hova csaphat le a vihar

Hatalmas eső jöhet szerdán: mutatjuk, hova csaphat le a vihar

MTI
A magas középhőmérséklet, valamint a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szerdán a déli óráktól elsősorban északkeleten - előbb az Északi-középhegységben, később az Alföld északi, keleti tájain -, majd a késő délutáni, esti óráktól a Nyugat-Dunántúlon lehetnek zivatarok. Ezeket felhőszakadás kísérheti, általában 20-30, néhol 40 milliméternyinél is több esővel, de akár jégeső - 1-3 centiméternél nagyobb jégszemekkel - és viharos, óránkénti 60-80 kilométeresnél erősebb széllökések is előfordulhatnak. Szélsőséges esetben a 90 kilométeresnél erősebb szélrohamokat és a 4-5 centiméteres jégszemek megjelenését sem lehet teljesen kizárni.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegye területére a heves zivatar miatt másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki szerdára, továbbá zivatarok miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést Békés, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala vármegyére. A felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adtak ki szerdára Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére, itt az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternyinél több csapadék hullhat.

EZ IS ÉRDEKELHET

Mivel a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat, a magas középhőmérséklet miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye területére szerdára. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az UV-B sugárzás a Közép-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön, az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon elérheti a nagyon erős szintet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?