Hatalmas eső jöhet szerdán: mutatjuk, hova csaphat le a vihar

Hatalmas eső jöhet szerdán: mutatjuk, hova csaphat le a vihar

MTI
A magas középhőmérséklet, valamint a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szerdán a déli óráktól elsősorban északkeleten - előbb az Északi-középhegységben, később az Alföld északi, keleti tájain -, majd a késő délutáni, esti óráktól a Nyugat-Dunántúlon lehetnek zivatarok. Ezeket felhőszakadás kísérheti, általában 20-30, néhol 40 milliméternyinél is több esővel, de akár jégeső - 1-3 centiméternél nagyobb jégszemekkel - és viharos, óránkénti 60-80 kilométeresnél erősebb széllökések is előfordulhatnak. Szélsőséges esetben a 90 kilométeresnél erősebb szélrohamokat és a 4-5 centiméteres jégszemek megjelenését sem lehet teljesen kizárni.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegye területére a heves zivatar miatt másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki szerdára, továbbá zivatarok miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést Békés, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala vármegyére. A felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adtak ki szerdára Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére, itt az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternyinél több csapadék hullhat.

EZ IS ÉRDEKELHET

Mivel a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat, a magas középhőmérséklet miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye területére szerdára. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az UV-B sugárzás a Közép-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön, az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon elérheti a nagyon erős szintet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?