Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.30. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.30. péntek

agrarszektor.hu
Sok napsütésre számíthatunk, amit fátyol- és gomolyfelhők vegyesen zavarhatnak - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.06.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.06.30.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.06.30.) napon.

2023.06.30. péntek: Sok napsütésre számíthatunk, amit fátyol- és gomolyfelhők vegyesen zavarhatnak. Csapadék általában nem lesz, de délután, este a nyugati határszélre besodródhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A Dunántúlon a déli szél megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható.
Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár front nincs felettünk, meleg jellegű fronthatás tapasztalható. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.07.01 szombat: Délnyugat felől magasszintű felhőzet vonul fel, emellett ebből az irányból már hajnaltól, reggeltől egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés is. Több (nem zavartalan) napsütésre az északkeleti vidékeken lehet számítani - ott kicsi a csapadék előfordulási esélye, másutt viszont több helyen várható zápor, zivatar. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és a Dunántúlon egyre több lehet élénk, illetve erős. Zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között valószínű nyugaton az alacsonyabb értékekkel.

Friss híreink:

Őrület, ami a piacokon, boltokban zajlik: ennyiért árulják most a magyar málnát

A málna nagy népszerűségnek örvend Magyarországon, ugyanakkor észrevehettük, hogy az elmúlt években szinte alig találkozhatunk hazai termésekkel. Az ezredforduló idején még mintegy 1500 hektáron termesztettek málnát itthon, azóta a termőterület folyamatosan csökken. Tavaly ráadásul az időjárás is újabb pofonokat osztott ki, alig termett málna és még a Szedd Magad akciók is elmaradtak. Bár a termőterület továbbra is csekély az országban, idén legalább már az említett Szedd Magad akciókat meg tudják tartani néhány helyen. Az viszont biztos, hogy aki egy kis magyar málnát szeretne csipegetni, akkor annak igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Elindult a nevezés - Jelentkezzen Ön is a 2023-as Portfolio Agrárdíjakra!

A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legpéldamutatóbb agrárgazdasági szereplőket, és az év vége legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2023 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az Év női agrárvállalkozójáról, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év kertészetéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év növénytermelőjéről, az Év agrárinnovációjáról, valamint kiosztjuk a Fenntartható mezőgazdaságért díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat is. Az elismerésekre tehát kilenc kategóriában szeptember 15-ig lehet nevezni. Legyen Ön is a díjeső részese, pályázzon vagy jelöljön a rangos díjakra!

Jön az olcsóbb áram az agrárcégeknek: de nem biztos, hogy mindenki jól jár vele

Június közepén a magyar kormány bejelentette, hogy körülbelül 5 ezer magyar agrárvállalkozás részére fog könnyítést nyújtani az áramszerződéseknél. Mint megtudtuk, július elejétől bizonyos ágazatok szereplőinél nettó 200 euró/MWh árszint mellett árplafont fognak bevezetni a fix áras áramszerződéseknél. Ennek értelmében az érintett cégeknek legfeljebb ennyit kellene kifizetnie havonta az áramszolgáltatóknak, a szerződésben foglalt ár és a fixált ár közötti különbséget pedig a kormány állná. Ez mindenképpen jól hangzik, de vajon mennyire gondolják igaznak az ágazat szereplői? Hogy látják a szakemberek, mennyi valósulhat meg ebből az intézkedésből? Az Agrárszektor ennek járt utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Magyarok tízezreit érte váratlanul az új különadó: csak így tudhatják biztonságban a pénzüket

"Most egy nagyon más helyzet van, mint mondjuk az elmúlt tíz évben, amikor extrém alacsony inflációs környezet volt" - árulta el az inflációs krízissel kapcsolatban a Pénzcentrumnak Kelemen Tamás. Az MBH Bank Lakossági termékmenedzsment vezetője szerint épp ezért a jelenlegi környezetben fontos, hogy megőrizzük megtakarításaink értékállóságát. A befektetésekre júliustól kivetett adóterhek azonban újabb kihívások elé állították a lakosságot. A szakember elárulta milyen lehetőségeik maradtak az állampapíron kívül.

Megszüntethetik az éhezést a Földön, mégis undorodunk tőlük: együk, vagy ne együk a rovarokat?

Az elmúlt években hatványozott jelentőséggel került terítékre a fenntartható állati fehérje kérdése: hogyan oldjuk meg az éhezés problémáját a fejlődő országokban, hogyan feleljünk meg a környezetvédelmi irányelveknek és állítsunk elő értékes tápanyagot olcsón, nagy mennyiségben és gyorsan? Az emberiség jövőjével kapcsolatban számos nagy kérdésre választ adhat a rovarfogyasztás népszerűsítése, ha nem is a klasszikus értelemben vett, nyársra szúrt hernyó és ropogós sültsáska, sokkal inkább rovarliszt formájában.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?