Erre senki sem számított: durva, ami a gabonával történik Oroszországban

Erre senki sem számított: durva, ami a gabonával történik Oroszországban

MTI
Az orosz mezőgazdasági minisztérium fenntartja az idei gabona- és búzatermésre vonatkozó előrejelzését, ami jócskán elmarad a múlt évitől.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Dmitrij Patrusev mezőgazdasági miniszter pénteken egy vidéki fórumon arról beszélt, hogy minisztériuma a korábbi előrejelzéséhez hasonlóan továbbra is 123 millió tonna gabona és ezen belül 78 millió tonna búza betakarításával számol idén. Oroszországban tavaly rekordmennyiségű, 157,7 millió tonna gabonát takarítottak be, amelyből 104,2 millió tonna volt a búza.

A minisztérium által az idénre várt mennyiség nagyon közel áll a két évvel korábbihoz, 2021-ben 121,4 millió gabonát, illetve 76,1 millió tonna búzát takarítottak be. A mezőgazdasági miniszter elmondta azt is, hogy a június végével záródott mezőgazdasági évben Oroszország rekordmennyiségű, 60 millió tonna gabonát exportált, jórészt "baráti országokba", több mint 41 milliárd dollár értékben. A júliussal kezdődött folyó mezőgazdasági évben a gabonaexport 50-55 millió tonna lesz - mondta a miniszter.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?