Erre senki sem számított: durva, ami a gabonával történik Oroszországban

Erre senki sem számított: durva, ami a gabonával történik Oroszországban

MTI
Az orosz mezőgazdasági minisztérium fenntartja az idei gabona- és búzatermésre vonatkozó előrejelzését, ami jócskán elmarad a múlt évitől.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Dmitrij Patrusev mezőgazdasági miniszter pénteken egy vidéki fórumon arról beszélt, hogy minisztériuma a korábbi előrejelzéséhez hasonlóan továbbra is 123 millió tonna gabona és ezen belül 78 millió tonna búza betakarításával számol idén. Oroszországban tavaly rekordmennyiségű, 157,7 millió tonna gabonát takarítottak be, amelyből 104,2 millió tonna volt a búza.

A minisztérium által az idénre várt mennyiség nagyon közel áll a két évvel korábbihoz, 2021-ben 121,4 millió gabonát, illetve 76,1 millió tonna búzát takarítottak be. A mezőgazdasági miniszter elmondta azt is, hogy a június végével záródott mezőgazdasági évben Oroszország rekordmennyiségű, 60 millió tonna gabonát exportált, jórészt "baráti országokba", több mint 41 milliárd dollár értékben. A júliussal kezdődött folyó mezőgazdasági évben a gabonaexport 50-55 millió tonna lesz - mondta a miniszter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?