Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.20. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.20. csütörtök

agrarszektor.hu
A délelőtti órákig még a déli megyékben lehetnek felhősebb körzetek, valamint a köd és párafoltok is fokozatosan feloszlanak, majd a nap további részében sok napsütés valószínű a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.07.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.07.20.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.07.20.) napon.

2023.07.20. csütörtök: A délelőtti órákig még a déli megyékben lehetnek felhősebb körzetek, valamint a köd és párafoltok is fokozatosan feloszlanak, majd a nap további részében sok napsütés valószínű a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Elsősorban az ország északkeleti harmadában és az Alpokalján van nagyobb esély záporra, zivatarra. Az északi, északnyugati szél nagy területen megélénkül, időnként meg is erősödik, továbbá zivatarok környezetében lehet még átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható. Késő estére 19, 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de kissé hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik „olajozottan”, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése.

A következő napon várható időjárás

2023.07.21 péntek: Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütés valószínű. Főleg a nap második felében egyre több helyen előfordul eső, zápor, főként délen helyenként zivatar. A szél zivatar környezetében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Délután 25, 34 fok várható, délkeleten lesz a melegebb.

Friss híreink:

Kész, vége ennek a magyar gyümölcsnek: már csak import van a hazai boltokban

Évről évre egyre kisebb a málna termőterülete Magyarországon, 2022-ben mindössze 101 hektáron termelték a gyümölcsöt, az éves termésmennyiség pedig már 1000 tonna alá csökkent - tájékoztatta az Agrárszektort a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Kiemelték, a málna hazai fagyasztóipari hasznosítása mára a megszűnés határára jutott, mivel Lengyelországból és Szerbiából számos esetben olcsóbban lehet kész fagyasztott árut importálni, mint a hazai alapanyagot megvásárolni, ráadásul már a frisspiacon is egyre nagyobb teret hódít itthon a lengyel málna.

Vélemény: a kockázatok éve lesz 2023 is

A tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is rengeteg kereskedelmi, pénzügyi, időjárási, energetikai és geopolitikai kockázattal kell számolniuk az agrárgazdaság szereplőinek. Ám míg tavaly inkább az állattenyésztők jövedelmezősége került veszélybe, idén a növénytermesztők kerülhetnek rosszabb helyzetbe a felvásárlási árak csökkenése miatt. Várakozásait Zsarnóci Csaba, az OTP Agrár főosztályvezetője foglalta össze.

Aggódnak a gazdák az aratás miatt: meglepő hírek érkeztek

A bizakodó tavaszi várakozásokhoz képest rosszabbak az aratási adatok Európa-szerte. Az aszály komoly csapást mért az európai gazdálkodókra, és ennek komoly következményei is lehetnek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kiderült a nagy klíma-titok: minek a drága légkondi, ezzel az eszközzel is durván lehűtheted a lakást

Ha valaki mobil klíma vásárlásra adja fejét, fontos hogy ezeket a berendezéseket ne keverje össze a sima léghűtőkkel. Még akkor sem, ha azok kinézetre egyébként hasonlóak. A mobil klímák ára manapság 100 ezer forintnál kezdődik, de ennél az emberek 10-40 ezer forinttal általában többet költenek. Fontos tulajdonság a készülékek fogyasztása, de a zajszintje is. A piacon az elmúlt évben ráadásul 15-20 százalékos áremelkedés volt megfigyelhető, ezzel mindenkinek számolnia kell. Viszont a legnagyobb kérdésre, hogy klasszikus split vagy mobil klímát éri-e meg jobban vásárolni, nem lehet jó választ adni. A témával kapcsolatban a legnagyobb hazai elektronikai-boltláncokat kérdeztük.

Súlyos a helyzet a Balatonnál: azonnal cselekedni kellett, rengeteg pénzt pumpálnak a régióba

A Balaton Fejlesztési Tanács elnöke a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is két fejlesztési forrásigényt nyújtott be a térségi fejlesztések finanszírozására a 2023. évre, ebből 500 millió forintot jelentett az a klímaadaptációs forrás, amit az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár felé adott be. Az illetékes minisztérium június elején jelezte a tanács felé, hogy a kért fél milliárdos klímaadaptációs fejlesztési forrást biztosítja az idei évre. A HelloVidék a felhasználási célterületekről és a jóváhagyott támogatási területekről, a fejlesztési források felhasználásáról gyűjtött információkat a Balaton Fejlesztési Tanácstól, amely júniusi ülésén tárgyalta a kérdést.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?