Hatalmas baleset történt egy török gabonasilóban, többen megsérültek

Hatalmas baleset történt egy török gabonasilóban, többen megsérültek

MTI
Legalább tízen megsérültek hétfőn a nyugat-törökországi Derince kikötője melletti gabonasilókban bekövetkezett robbanásban - közölte Seddar Yavuz, Kocaeli tartomány kormányzója. A robbanás helyi idő szerint délután 14 óra 40 perc körül következett be.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kormányzó közölte, hogy az előzetes vizsgálatok alapján a gabonapor lobbanhatott be, amikor a gabonát áttöltötték hajóról a magtárba. Hozzátette, hogy mindemellett minden lehetséges okot vizsgálnak. Seddar Yavuz azt is elmondta, hogy a sérültek közül kettőt súlyos állapotban kórházba kellett szállítani.

A szállítmányozási minisztérium tájékoztatása szerint hajók nem rongálódtak meg a robbanásban. Az Anadolu állami hírügynökség tudomása szerint egy épület is összedőlt a történtek következtében. A közösségi médiában megjelent felvételeken látni lehetett, hogy sűrű füst kígyózik a térség felett. Sajtóbeszámolók szerint a robbanást még a szomszédos tartományokban is hallani, illetve érezni lehetett.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03